Na sjednici samoborskog Gradskog vijeća zakazanoj za 12. rujna u 14.00 sati jedna od točki dnevnog reda je prijedlog nove regulacije prometa u užem centru grada Samobora.

Prema prijedlogu kojeg smo zaprimili u materijalima ukoliko bude prihvaćen, kamioni će ponovno moći voziti samoborskim Trgom kralja Tomislava?

Podržavamo najavljenu novu regulaciju u dijelu da se u dvjema ključnim ulicama centra Samobora, Livadićevoj i Obrtničkoj promet regulira jednosmjerno, ali isključivo za osobne automobile a ne za kamione i autobuse. No prije donošenja i takvog rješenja, nužno je potrebno urediti (rekonstruirati) priključak Šmidhenove ulice kod Suda. Naime kolnik na dijelu Šmidhenove od Trga do Gajeve ne odgovara svojim konstruktivnim elementima za dvosmjerni promet, preglednost je slaba, nema nogostupa potrebne širine. Tlocrtni elementi priključka kod Suda (zakrivljenost) ne omogućuju normalu trajektoriju vozila.

Samobor koji je u svjetskim razmjerima poznat kao turistički grad sasvim sigurno ne treba kamione u samom gradskom centru koji bi devastirali jedinstvenu arhitekturu građevina u gradskoj jezgri.

U ime Izvršnog odbora HSLS-a Ogranak Samobor

Linda Rossini Gajšak, dr.med.
Predsjednica HSLS-a ogranak Samobor
Gradska vijećnica GV Grada Samobora