Zbog prijetnji doktoru Ivi Žuveli HSLS traži od Župana Longina hitnu istragu

Facebooktwitter

Jučerašnji istup ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije mr.sc. Renate Bek koja je doktoru Ivi Žuveli HSLS-ovom predsjedniku ogranka Zadar i predsjedniku HSLS-ovog Odbora za zdravstvo uručila upozorenje s prijetnjom otkazom jer je navodno svojim istupom u medijima iznio za javnost uznemirujuće iskaze, smatramo u potpunosti neprihvatljivim ponašanjem.

Doktor Ivo Žuvela godinama je jedan od najboljih doktora u svojoj struci u Hrvatskoj, ocijenjen od strane pacijenata i dugogodišnji je predsjednik zadarskog HSLS-a. Doktor Žuvela istupio je politički, kao predsjednik ogranka HSLS-a i izrazio zabrinutost jer sustav Doma zdravlja nije u optimalnom stanju na što ima puno pravo kao osoba koja se aktivno bavi politikom. Čak i da nije u pravu, njegovo je temeljno pravo, da misli, govori, raspravlja, svidjelo se to nekome ili ne, a to pravo se zove sloboda govora i obilježje je demokratskog sustava.

Zabrinuti smo što se ovim potezom stvara dojam da ravnateljica Doma zdravlja upozorenjima uvodi cenzuru u javnu ustanovu te pozivamo župana Zadarske županije g. Božidara Longina da ispita cijeli slučaj i stanje zdravstvenog sustava Doma zdravlja Zadarske županije. Ukoliko je ravnateljica prekoračila svoje ovlasti, tražimo njezinu hitnu smjenu.

Nedavno je župan Bjelovarsko-bilogorske županije g. Damir Bajs zbog samovolje i grubog kršenja pravila smijenio ravnateljicu Daruvarskih toplica te očekujemo isto od župana Longina ako se utvrdi da su tvrdnje doktora Žuvele istinite.

Povezani sadržaj

RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...