Dožupan Baščevan smijenjen u odsutnosti dok je potpisivao vrijedne ugovore

Facebooktwitter

HSLS Bjelovar sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je liberal Alen Baščevan, bjelogorsko-bilogorski dožupan, govorio o odluci Županijske skupštine koja ga je glasovima vijećnika vladajuće koalicije HSS-a i HDZ-a u odsutnosti smijenila s mjesta predsjednika Upravnog vijeća Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju Suvenir Nove iz Sirača dok je za istu tvrtku potpisivao povoljan ugovor o izradi vrtnih garnitura.

Baščevan je izjavio kako je smjena bila očekivana jer se govorilo o nemogućnosti suradnje HSLS-a s HDZ-om i HSS-om zbog izlaska iz koalicije te je nadodao kako neće raskinuti ugovor sa županijskom vlašću koju su sklopili na izborima 2009. godine jer postoji resor školstvo i zdravstvo koje vodi i kako se time ništa ne bi postiglo kada bi on odstupio s mjesta zamjenika župana.

Damir Lojanec, potpredsjednik liberala, istaknuo je kako je Baščevan smijenjen nakon što je poboljšao poslovanje tvrtke i riješio ju dugova te kako se važne odluke donose na kraju sjednica kada zbog dugih dnevnih redova novinari više nisu prisutni.

Župan Miroslav Čačija kao razlog smjene navodi kako su pronašli kvalitetnije rješenje, ali je pritisnut tvrdnjama o politički motiviranoj smjeni priznao kako je Baščevan ostao u stranci koja je istupila iz vladajuće koalicije.

Povezani sadržaj