„One man show“ brodskog gradonačelnika

Facebooktwitter

tiskovna slavonski brodSlavonski Brod – Demokracija, tolerancija i razumijevanje koji bi se trebali rabiti u Gradskom vijeću, poštivajući važeće akte, poslovnik i statut, odavno se pretvorila u anarhiju vladajuće većine SDP-a i HSP-a, koja uzurpira manjinu i stopira strateške projekte za gospodarski razvoj grada, a samim time i cijele županije, istaknula je predsjednica ŽV HSLS-a Ružica Vidaković na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 6. srpnja 2011.

Dnevni red posljednje sjednice Gradskog vijeća nije bio razlog što je ona trajala 12 i pol sati. Razlog tomu je što sjednicu ne vodi predsjednik Vijeća nego gradonačelnik, koji sam sebi daje riječ, uskače u riječ vijećnicima, svejedno jesu li iz reda vladajućih ili opozicije, govori predsjedniku Vijeća kada da oduzme riječ vijećnicima oporbe, daje pojašnjena i objašnjenja čak i onda kada ga mi vijećnici za to ne pitamo. Svako naše pitanje ili kritiku doživljava kao osobni napad. To je “one man show” u kojemu je gradonačelnik središnja figura, istaknuo je na konferenciji za novinare dopredsjednik slavonskobrodskog ogranka HSLS-a i gradski vijećnik Ivan Zirdum.

Osvrnuo se i na dvije točke dnevnog reda, prodaju gradskih nekretnina i strategiju gospodarskog razvoja grada, koje nisu prihvaćene: „Mi u HSLS-u često smo isticali kako Grad nema registar imovine i ne slažemo se s tim da se gradska imovina rasprodaje samo u svrhu punjenja proračunskih rupa, a ne zbog razvoja grada. Nismo prihvatili ni strategiju gospodarskog razvoja grada jer ona nije ništa drugo osim popis želja, gdje se ne vide ni mogući rokovi realizacije niti način kako postići cilj. Posebna zanimljivost Gradskog vijeća je repozicioniranje SDP-a prema svom koalicijskom partneru HSP-u, posebno kod te dvije točke koje ni oni nisu prihvatili“, kazao je Zirdum.

„Pitam se kao građanin Broda kako je moguće da je jedna briljantna politička pobjeda stvorila takvu svađalačku, bahatu i arogantnu politiku koja ne poštiva Gradsko vijeće koje su također izabrali građani. Svi koji podržavaju takvo Vijeće odgovorni su i mislim da je vrijeme da izađu iz zagrljaja takve politike jer će zasigurno birači na predstojećim izborima imati na umu koliko su pridonijeli ovakom neprodukitvnom načinu vođenja grada i rada predstavničkog tijela. Predsjednik Gradskog vijeća primarno bi trebao voditi računa o dignitetu tog predstavničkog tijela, ali i o vlastitom. Ne znam ima li koje Vijeće koje tako radi, osim onoga u Splitu gdje Kerum ima identični oblik ponašanja, dok u Zagrebu slabljenjem Bandića čak takav oblik i jenjava. Mi smo jedini imitacija kerumizma i bandićizma i nadam se da će akteri za to i odgovarati“, zaključio je dopredsjednik slavonskobrodskog ogranka HSLS-a Željko Landeka. 

Povezani sadržaj