HSLS proziva saborske zastupnike: Zašto šutite o splitskoj obilaznici?

Facebooktwitter

hslssplitnovovodstvo
Novi šef splitskog HSLS-a Tonći Blažević i potpuno novo, pomlađeno vodstvo gradskog ogranka prozvali su potpredsjednika Vlade Radimira Čačića i sve splitske saborske zastupnike zbog nebrige oko splitske obilaznice, projekta koji puna dva desetljeća čeka konačnu izgradnju. 


Najopterećenija prometnica u državi od Trogira preko Splita do Omiša trebala je biti izgrađena još 2008. godine, no HDZ-ova vlada novac je preusmjerila u obilaznicu Rijeke

“Don Ivane, don Marine, don Dujomire, don Braco i Seko: sjedite zajedno, dogovorite se i vršite konstantan pritisak. Ovom gradu i regiji ta cesta je potrebna”, kazao je Blažević na konferenciji za novinare.

Pozvao je potpredsjednika Vlade Čačića da “odvoji malo od onog plana za fasade” i investira u splitsku obilaznicu.

“Samo na manjoj potrošnji goriva u pet godina vratit će se novac potreban za njenu izgradnju. Tu su novci, tu je posao, a i tako željena energetska učinkovitost, da ne spominjemo živce, tlakove i zdravlje vozača, pa turiste i ostale multiplikatore”, smatra prvi čovjek splitskog HSLS-a.

Potez između Trogira i Omiša s prosječnih 50 tisuća vozila dnevno uvjerljivo je najopterećeniji u Hrvatskoj, no nadogradnja magistrale u brzu cestu teče puževim korakom – dosad je izgrađeno tek nekoliko kilometara kroz Kaštela, iako su prije nekoliko godina Hrvatske ceste dobile od Europske banke kredit u visini od 60 milijuna eura upravo za ovaj projekt.

Novo vodstvo splitskog HSLS-a prvi put predstavilo se javnosti i obećalo radikalan zaokret kojim će nastojati vratiti povjerenje birača.

“Prošlo je vrijeme gledanja na osobne interese, mi smo djeca ovog grada i dajemo obećanje da ćemo raditi isključivo za javno dobro. Današnji sastav Gradskog vijeća vjerojatno je najgori u splitskoj povijesti, pozivamo sve kvalitetne osobe da nam se pridruže u borbi  za grad. Bilo kroz HSLS, bilo mimo njega”, kazao je potpredsjednik ogranka Zdeslav Benzon.

Povezani sadržaj