Održana tribina splitskih liberalki na temu “Mladi i nasilje”

Facebooktwitter

SPLIT, 2. lipnja 2011. – U četvrtak, 2. lipnja 2011. godine održana je tribina na temu “Mladi i nasilje” u organizaciji Liberalki Ogranka Split na kojoj su sudjelovali stručnjaci ove problematike kao što su  epidemiologinja  Diana Nonković, psihologinja Mirjana Nazor i Stipe Jagnjić, voditelj Odsjeka maloljetničke delinkvencije PU splitsko-dalmatinske.

U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena!
Snježana Pivac, predsjednica splitskih Liberalki, imala je ulogu moderatorice ove tribine čiji je cilj potaknuti na edukaciju o problemu nasilja među mladima te kako prepoznati žrtve i oblike devijantnog ponašanja.
Istraživanja pokazuju kako je oko 30% djece svakodnevno izloženo nekom obliku nasilja te da se kod onih osoba koje pokazuju nasilničko ponašanje u mlađoj dobi takva ponašanja javljaju i  kasnijoj životnoj dobi. U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena, a prema evidencijama, broj registriranih kaznenih djela na štetu djece i maloljetnika raste, dok je  stvarni broj neregistriranih slučajeva puno veći.
Zaključak tribine je da je neophodna stalna edukacija i dijalog između relevantnih institucija, ali i svih pojedinaca u društvu.

Povezani sadržaj

HSLS opet daruje

HSLS opet daruje

I ove godine ženska inicijativa HSLS-a županije Brodsko-posavske i općine Velika Kopanica proveli su humanitarnu akciju darivanja potrebitih...