Novo vodstvo Liberalki BBŽ

Facebooktwitter

liberalke
HSLS je u Lovrakovom centru – Veliki Grđevac 19.8.2011. godine nakon ljetne stanke krenuo sa radnim aktivnostima. U Lovrakovom centru održane su dvije skupštine, Izborna skupština Županijske organizacije mladih HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije Osnivačka skupština Ženske inicijative HSLS-a Liberalke, dok je Županijsko vijeće održalo sjednicu.

Slobodno se može reći da je sam skup zamišljen kao tim bilding kojem je nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a BBŽ dožupan Alen Baščevan, predsjednica Ženske inicijative HSLS-a Liberalke Dijana Pečkaj Vuković, a kasnije se pridružio i predsjednik bjelovarskog HSLS-a Dario Hrebak.

Baščevan je u pozdravnom govoru istaknuo da je osnivanje Ženske inicijative HSLS-a Liberalke i Izborna skupština Županijske organizacije mladih HSLS-a Bjelovarsko-bilogorske županije priprema za daljni rad HSLS-a na ovim prostorima tijekom kojeg će ponovno nizati uspjehe ne samo na skorašnjim parlamentarnim izborima, već i na slijedećim lokalnim izborima.

Predsjednica Ženske inicijative HSLS-a, Liberalki Dijana Pečkaj Vuković govorila je o ulozi žene u današnjem društvu promatrajući njezinu ulogu sa socijalnog, moralnog, materijalnog, ali i političkog aspekta, razmišljajući liberalno, demokratično, afirmativno optimistično i nadasve pošteno. Liberalke ženu vide ravnopravno u svakom poslu i kao ženu-majku, ženu-poduzetnicu, ženu-političarku…

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor govorio je o predstojećim parlamentarnim izborima te naglasio kako će HSLS imati predstavnike u svim izbornim jedinicama dok će u drugoj izbornoj jedinici kojoj pripada i BBŽ biti nositelj liste. Također je naglasio da HSLS i nadalje u predizbornoj kampanji neće koalirati s drugom političkom strankom.

Za predsjednicu Liberalki BBŽ izabrana je Tatjana Kovač iz Bjelovara koja je istaknula da Libelarke kao žene i majke obitelj stavljaju u prvi plan te žele upozoriti na kompliciranu i tromu proceduru mladih bračnih parova odnosno obitelji koji se susreću sa problemom neplodnosti ali i posvajanjem djece kao važnim pitanjem kojim se rijetki bave. Za potprepredsjednice Liberalki izabrane su Sabina Bis, Dinka Ivanović, Gordana Obradović, Zlatka Ormanović, Katarina Uđbinac, za tajnicu Marina Cutvarić te Sanja Bogadi, Anka Došen, Anita Halupecki, Ljubica Lukec, Jara Mikac i Ivanka Miletić za članice predsjedništva Liberalki. 

Povezani sadržaj

HSLS opet daruje

HSLS opet daruje

I ove godine ženska inicijativa HSLS-a županije Brodsko-posavske i općine Velika Kopanica proveli su humanitarnu akciju darivanja potrebitih...