Skup HSLS-a u Vinkovcima

Facebooktwitter

vinkovci dovarana
VINKOVCI – HSLS u V. izbornoj jedinici ima ozbiljne izglede za osvajanje jednog ili čak dva saborska mandata, poručio je sa skupa održanom u nedjelju, 25. rujna 2011. godine predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Na skupu u prepunom Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“, Kosor je podsjetio da V. izborna jedinica obuhvaća Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju.

‘Želimo vratiti 100.000 radnih mjesta koja su izgubljena u malom i srednjem poduzetništvu, ne pričamo bajke kao što priča HDZ ili lijeva koalicija, ne lažemo da bi opstali na vlasti i ne obećavamo nerelano kako bi smo došli na vlast.

Građanima govorimo istinu o tome što ih čeka i što se mora učiniti pa da ne dobijemo niti jedan glas opet ćemo govoriti istinu i poslije izbora. Vjerujemo kako građani neće povjerovati po tko zna koji puta praznim obećanjima koje slušamo ovih dana od Kukuriku koalicije i HDZ-e“, ustvrdio je Kosor.

Kazao je i kako se HSLS zalaže za veću minimalnu plaću od sadašnjih 2200 kuna i to da ona bude najmanje 3000 kuna. HSLS također predlaže i racionalniji teritorijalni politički ustroj države kako bi se smanjio troškovno neodrživi broj lokalnih i regionalnih jedinica. To za Slavoniju znači zajedništvo u koncentraciji svih njenih resursa što će osigurati njezin gospodarski razvoj.

Prvi na listi u V. izbornoj jedinici je predsjednik vukovarsko-srijemskog HSLS-a Senko Bošnjak dok se na drugom mjestu nalazi Ružica Vidaković, predsjednica brodsko-posavskog HSLS-a.  

Povezani sadržaj