Priopćenje splitskog HSLS-a povodom zatvaranja Spaladium Arene: “Premijeru pismo pišem da odgovornost sa sebe brišem”

Facebooktwitter

Koštala je 550 mil. kuna ili recimo 100 školskih sportskih dvorana vrhunski opremljenih. Gradska obveza je 3,6 mil.kuna  mjesečno (mala nije, obveza jest). Ne plaća se od prošlog prosinca tj. 9 mjeseci. Arena je zatvorena i samo možemo čekati tren da počne pljačka  imovine kao što je bilo kad nije bilo video nadzora dvorane  ili kao što se ovih dana događalo na brzoj cesti Dugopolje – Solin. Naši dečki iz Grada napisali su premijeru pismo i za njih je to gotovo.

Da li se to, možda , zove brzinsko prodavanje magle građanima Splita uz molitvu da se zaboravi jer novi problemi zbog neodgovornog rada čekaju iza ugla. Postoje neki ugovori i neke pravne obveze s mogućim dodatnim posljedicama u novcu, u čemu drugom?!
Građani imaju pravo znati što ovo ponašanje i devetomjesečna obustava znači za naš grad u budućnosti i jesmo li svi mi još jednom taoci (usprkos i onom dobrom) jednog privatnog projekta stalno gladnog gradskog novca?

Priča o davanju zemlje u Lori Gradu je priča na dugom, predugom štapu. Objasnite do u detalje svima nama što je dobro u tome što ne plaćamo i recite javno hoće li ili neće biti dodatnih novčanih obveza zbog toga. Da li cijeli Grad stavlja glavu na panj zbog jednog hotela? Do kada nećete plaćati? Tko će plaćati vaše neplaćanje?
Ako je Ugovor štetan zašto nema prijava državnom odvjetništvu? Očito se samo stvari prebacuju za neke buduće stanovnike Banovine,  kao što je bila ideja s kreditom za Hajduk, kao što se zabada glava u pijesak pred gorućim i bliskim krajem spora Prometa.

Ostavit ćete iza sebe gradsku blagajnu šuplju sve do Novog Zelanda! Igrate se s Gradom kao da ste u kockarnici!.
Urazumite se, nije Grad vaša privatna firma i ne možete osnovati novi Split Trgovina. Radite posao za koji ste izabrani!!!

Predsjednik HSLS-a Split
Tonći Blažević, dipl.ing.

                          
              

Povezani sadržaj