Predstavljena lista br.12 za EU parlament u Karlovcu

Facebooktwitter

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u Karlovcu održao se u srijedu, 7. svibnja predizborni skup liste Nacionalni forum¬-HSLS¬-PGS-¬Lista za Rijeku na kojem su se predstavili kandidati koalicije za izbore za Europski parlament. Skupu su osim nositelja liste prof.dr Nikice Gabrića prisustvovali i dr Linda Rossini Gajšak, potpredsjednica HSLS-a i kandidati na listi, Vladimir Ferdelji, Đuro Lubura i Jadranka Kosor. Uoči izbora za Europski parlament koji se održavaju 25. svibnja, jedan od kandidata na toj listi Vladimir Ferdelji dodao je kako je fiksan trošak administracije. Stoga se povećavalo poreze i zaduživalo, a takva politika će se nastaviti. Najodgovorniji za nju je premijer Zoran Milanović– smatra Ferdelji. Istaknuo je kako je svoja iskustva kao uspješnog direktora Elektrokontakta u 6 mandata, poduzeća koje je glavninu svojih proizvoda plasiralo na inozemna tržišta i preporučio biračima kako bi na izborima svoje povjerenje trebali dati onim kandidatima kojima bi povjerili odgoj djece i zaposlili ih u svojoj privatnoj firmi ili obrtu. Linda Rossini Gajšak je predstavila kandidate HSLS-a na zajedničkoj listi, te navela kako su uz Vladimira Ferdeljija, uspješnog gospodarstvenika koji je na listi nezavisni kandidat predložen od HSLS-a, na listi i dvije članice HSLS-a, Sanja Rukavina, dipl. agronom i Renata Šeperić Petak, dipl. europeolog s bogatim iskustvom i rezultatima na poslovima s fondovima Europske unije. Upravo su fondovi Europske unije neiskorištena prilika za ravnomjeran regionalni razvoj i zapošljavanje mladih.
Nikica Gabrić smatra da je Hrvatska gospodarski i politički nestabilna.
– I to zbog pada BDP-¬a, potrošnje, recesije… Da bi Hrvatska postala atraktivna, potreban je politički konsenzus oko bitnih pitanja – smatra Gabrić.
Jedno od njih je i teritorijalni preustroj, a ova lista smatra da je pet regija, te sto gradova i općina optimalno za Hrvatsku.

Povezani sadržaj