Osnovan Gospodarski savjet HSLS-a i HSS-a

Facebooktwitter

ferdelji

U četvrtak, 12. travnja 2012. u Središnjici HSLS-a održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Vladimir Ferdelji, Alen Ostojić, predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba i Nenad Matić, predsjednik GO HSS-a Grada Zagreba.

Darinko Kosor je objavio da su Zagrebački HSLS i HSS formirali zajednički Gospodarski savjet “za spas zagrebačkog gospodarstva i Zagrebačkog holdinga” kojeg vodi nezavisni stručnjak Vladimir Ferdelji. Gospodarski savjet imat će 20-30 gospodarstvenika, ekonomskih stručnjaka i menadžera iz cijele Hrvatske. Uskoro će osnovati i Urbanistički savjet na čijem čelu će biti Oto Barić mlađi.

“Želimo dati naglasak na gospodarstvo, imati jasan stav i programe i za to se boriti, a ne djelovati oportunistički kao nova vladajuća koalicija u svojim prvim mjesecima”, poručio je Darinko Kosor podsjećajući. “To će biti jaka, treća politička opcija između lošeg SDP-a i još lošijeg HDZ-a”, rekao je Kosor.

Rekao da je situacija u Zagrebu tragična a gradonačelnik Milan Bandić pretvorio se u Cervantesa koji ide po gradu i priča viceve i čita pjesmice, dok se u Gradskoj skupštini, gdje većinu čine SDP i HSU, raspravlja o nevažnim i marginalnim problemima.
Istaknuo kako HSLS-a nije zadovoljan ni radom Zagrebačkog holdinga gdje se gubici i dalje nastavljaju i premašit će 500 milijuna kuna za 2011. godinu. “Umjesto propagirane bolje kvalitete komunalnih i drugih usluga za istu cijenu, u Zagrebu se situacija obrnula pa građani istu ili čak lošiju uslugu dobivaju za višu cijenu”, rekao je Kosor i dodao da HSLS i HSS takvu situaciju žele radikalno promijeniti i zato će zatražiti sazivanje Skupštine Zagrebačkog holdinga i tražiti da se promijeni uprava koja nije napravila ništa osim što je povećala broj zaposlenih u direkciji.

Predsjednik Gospodarskog savjeta HSLS-HSS Vladimir Ferdelji naglasio da su Zagrebu potrebni veliki projekti poput uređenja plovnosti rijeke Save, rješavanja pitanja komunalnog otpada i postavljanja zagrebačke industrije na zdrave noge, a ne uređenje i popločenje Cvjetnog trga “po tko zna koji put”. Kritiku je uputio i vladajućoj koaliciji kojoj, kako smatra, nedostaje hrabrosti za prave promjene, a mjere koje poduzima nisu uspjele zaustaviti niti jedan ključni trend: od porasta broja nezaposlenih, zaduživanja i budžetskog deficita do porasta siromaštva. Lošom ocjenjuje i predloženu mjeru Ministarstva rada i mirovinskog sustava da se mladi ljudi bez radnog iskustva zapošljavanju bez plaće dodajući da se tako ne može eksperimentirati. “Tako je bilo u robovlasničkom sistemu, a tamo se ne treba vraćati”, kazao je.


Povezani sadržaj