Kosor: U Hrvatskoj nitko ne vodi računa o malim poduzetnicima i obrtnicima

Facebooktwitter

spomenik zrtvama privatizacijeRIJEKA – Predsjednik Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor u četvrtak, 8. rujna 2011. godine na riječkom je Korzu simbolično otkrio instalaciju koja predstavlja “spomenik žrtvama hrvatske privatizacije u Primorsko-goranskoj županiji i gradu Rijeci”, a na kojoj su imena tridesetak propalih tvrtki. Građanima je ostavljena mogućnost da sami dopišu imena i onih tvrtki koje su na tom području propale ili su u stečaju. Uz Kosora u tom performanceu sudjelovali su i članovi riječkog HSLS-a te predsjednik HSLS-a Primorsko-goranske županije Čedomir Dundović, inače nositelj HSLS-ove liste za 8. izbornu jedinicu.

Kosor je kazao da ovime želi upozoriti na nužnost zaustavljanja trenda propadanja tvrtki zbog čega je izgubljeno 30 tisuća radnih mjesta u posljednjih 20-tak godina u Rijeci i PGŽ. Upozorio je da bi se nakon propasti velikih tvrtki na ovom području, isto moglo dogoditi s malim i srednjim poduzetništvom i obrtništvom, bez kojega „nema gospodarskog oporavka zemlje“.

Ovom simboličnom gestom HSLS je želio upozoriti na to da bi problemi gospodarstva trebali biti glavna tema predizborne kampanje, a ne razna prepucavanja od kojih nitko nema koristi. „U zemlji nitko ne vodi računa o pitanjima realnog gospodarstva i došli smo do toga da se liberalna politička opcija mora boriti za prava radnika“, kazao je predsjednik HSLS-a.

Napomenuo je da “sada slušamo lidere lijeve koalicije od kojih su neki baš iz ovog kraja u kojem je toliko tvrtki propalo” ocijenivši da to pokazuje da “socijaldemokracija ne funkcionira onako kako se to predstavlja u Zagrebu, Osijeku ili drugim gradovima”.

Povezani sadržaj