Kosor: HSLS ima ljude i modele kako u razumnu roku izići iz krize

Facebooktwitter

skup rijeka
RIJEKA – G
rađani sada mogu popraviti svoje greške. Ovakva vlast u državi nije dobra i moramo ju promijeniti, a HSLS ima ljude i modele kako u razumnom roku izaći iz krize, poručio je sa velikog skupa HSLS-a za 8. izbornu jedinicu održanom u srijedu, 21. rujna 2011. godine predsjednik stranke Darinko Kosor.

Naglasio je i kako će upravo na izborima 4. prosinca ove godine građani odlučiti jesu li za promjene ili nisu, dodavši da su za loše stanje u zemlji krive političke stranke, ali odgovorni su i građani koji su ih birali. HSLS je stranka koja ne želi lagati građanima o stanju u zemlji, već pokušava govoriti istinu koja je, kako je naveo i gora nego što se u medijima iznosi. Cilj ulaska u EU mora biti povećanje broja radnih mjesta privlačenjem ulaganja te povećanje standarda građana, ocijenio je Kosor.

Ustvrdio je da vladini predstavnici nemaju pravo pozdravljati optužene hrvatske generale i, kako je rekao, “jeftinim političkim trikovima” skretati teme s nezaposlenosti jer je, ustvrdio je, samo jedan od svih ministara u vladi bio u ratu. Novi hrvatski patriotizam trebala bi biti odluka da se najniža plaća podigne s 2200 na 3000 kuna smanjenjem nameta na plaće, a ne “mahanje zastavama i lažno pozdravljanje generala”, istaknuo je Kosor.

Rješenje problema, tvrdi Kosor, nije ni Kukuriku koalicija. “Njihov program je program bajki. Ježim se od ideje državnog kapitalizma kakvog nam lijeva opcija nudi”, kaže Kosor, koji smatra da gospodarski program nove vlade mora biti usmjeren na poticanje malih i srednjih poduzetnika. Jedino proizvodnja može otvarati nova radna mjesta i ako svaki poduzetnik zaposli samo jednog novog čovjeka, bit će otvoreno novih 170.000 radnih mjesta, rekao je Kosor.

Predsjednik HSLS-a zaključio je i da je lijeva politika upravo u Rijeci već doživjela svoj poraz: »Ni u Rijeci, koliko znamo, ne cvjetaju ruže i sada vidimo da je i lijevi model loše prošao jer su zatvorene skoro sve velike tvrtke. Zato podsjećam: mi nismo samo liberalna, mi smo i socijalna stranka«, rekao je Kosor. HSLS će u kampanji, kaže, govoriti najcrnju istinu, jer jedni lažu da bi ostali na vlasti, a drugi da bi do nje došli, a potrebna je – promjena.

„Nećemo se nikome prodavati za ministarska mjesta, prošlo je to vrijeme. Imamo konkretne projekte i programe, kao što znamo i da za ulazak u EU više nema predomišljanja, već mora ostati samo zdrava želja da se iz fondova iskoristi nekoliko milijardi eura. U EU ne ulazimo iz ljubavi nego iz interesa“, ustvrdio je Darinko Kosor.

Zamjenik predsjednika i predsjednik istarskih liberala Sandro Jurman poručio je da se državni proračun treba smanjiti, jer ne može država biti najveći poslodavac, a treba ukinuti i kaste koje su se etabilirale: od političkih elita do niza skupina kod kojih se kupuje naklonost na izborima. „Politika treba biti na usluzi građanima, a ne im guliti kožu. Mi to možemo reći, jer sutra sigurno nećemo završiti u Remetincu“, zaključio je Jurman.

Predstavivši HSLS-ovu kandidacijsku listu za 8. izbornu jedinicu, na kojoj je prvi Čedomir Dundović, Kosor je rekao da HSLS želi imati svoga saborskog zastupnika u toj izbornoj jedinici. Dundović je istaknuo da se HSLS-ov program temelji na trima stavkama: razvoju gospodarstva, nužnosti smanjenja birokracije i državne uprave te ulaganjima u obrazovanje.

Povezani sadržaj