Kosor: Danas je časno biti biti član HSLS-a

Facebooktwitter

skup u sisku
SISAK – HSLS bi prevario birače kada bi nakon izbora koalirao sa HDZ-om i HSS-om, jer iz te smo koalicije izašli prije godinu dana, ali to ne znači da ćemo koalirati sa Kukuriku koalicijom, poručio je sa skupa za VI. izbornu jedinicu, održanom u Sisku, u subotu, 23. rujna 2011. godine predsjednik stranke Darinko Kosor. Uz Davora Žmegača, gradonačelnika Kutine i nositelja HSLS-ove liste za tu izbornu jedinicu, skupu se obratio i Dražen Budiša, inače nositelj liste u 9. izbornoj jedinici.

‘Ako neće biti programa za spas Hrvatske, programa za spas gospodarstva, mi ćemo časno biti u oporbi’, izjavio je Kosor, dodavši da ne žele biti u novoj vlasti koja će biti ista kao dosadašnja, jer građanima ništa ne znači tko je na vlasti ako oni teško žive.

Davor Žmegač je istaknuo kako HDZ mora u oporbu ‘kako bismo se prestali osjećati nelagodno u zemlji u kojoj živimo“ te da Hrvatska mora krenuti iz početka, ali i da nije izgledna postizborna koalicija s SDP-om. Smatra da su županije nepotrebna politička tvorevina, stoga HSLS u svom programu preustroja lokalne uprave i samouprave predlaže ukidanje županije i osnivanje pet regija, „što SDP radi svog koalicijskog partnera IDS-a sigurno neće prihvatiti. Zato nije izgledna postizborna koalicija s SDP-om“, kazao je Žmegač.

Kosor je ponovio kako je danas časno biti član HSLS-a. „Ljudi od nas nešto očekuju i tvrde kako je malo predsjednika stranaka ili ogranaka koji čistoga obraza mogu doći među građane“, rekao je.

U vezi najave premijerke Kosor da će vlada idući tjedan predložiti izmjene Zakona o privatizaciji Ine po kojima nitko, osim hrvatske države, ne može imati više od 49 posto dionica, predsjednik HSLS- a pozvao ju je da smijeni ministra gospodarstva Đuru Popijača. „Predsjednica Vlade sada govori da možda treba donijeti zakon o zaštiti nacionalnih interesa u Ini. Mi smo to govorili još u ožujku, a onda i prije mjesec dana. Zato javnom pozivam predsjednicu Vlade da smjeni ministra gospodarstva, jer je on prije mjesec dana govorio da mi iz HSLS-a pričamo gluposti. Ako ona prihvaća ono što mi govorimo, neka smijeni svog ministra koji ne zna što radi“, izjavio je Kosor.

Dražen Budiša svoj povratak u politiku obrazložio vjerom u novo vodstvo stranke koje jamči samostalnost i nezavisnu poziciju HSLS-u, za koju se on uvijek zalagao. 

Povezani sadržaj