Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ pridružila se i Gordana Rusak

Facebooktwitter

gordana-rusak-smallU osmom sazivu Hrvatskog sabora, Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ kojega čine Darinko Kosor i Dario Hrebak u ime HSLS-a te Milivoj Špika u ime Bloka umirovljenici zajedno, pridružila se i saborska zastupnica prof. dr. sc. Gordana Rusak.

“Kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje u jesen 2015. godine odlučila sam se uključiti u izborni proces i to kao neovisna kandidatkinja na platformi MOST-a. Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora i u izborni proces sam ušla isključivo kao nezavisni stručnjak s bogatom akademskom karijerom, materijalno osigurana i čistih namjera.
Nakon izbora postala sam saborska zastupnica. Razvojem političke situacije moje želje da djelujem u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu se razvijale u željenom pravcu. Imajući na umu da je HSLS od svog osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS-BUZ.” – izjavila je Gordana Rusak.

“Uključivanje saborske zastupnice prof. dr. sc. Gordane Rusak u Klub HSLS-BUZ bit će izniman doprinos radu HSLS-a u Hrvatskom saboru i očekujemo njen velik angažman na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra. Pristupanjem prof. dr. sc. Gordane Rusak naš je program dobio značajan poticaj i za učinkovitiji razvoj znanosti i obrazovanja što ćemo svakako, ne samo u redovima HSLS-a nego i Domoljubne koalicije, znati cijeniti!” – izjavio je predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ, Dario Hrebak.

Povezani sadržaj