HSLS predao kandidacijske liste DIP-u

Facebooktwitter


ZAGREB- U ponedjeljak, 14. studenog 2011. godine, Hrvatska socijalno- liberalna stranka u 14 je sati predala svoje kandidacijske liste u Državnom izbornom povjerenstvu, u Hrvatskom saboru. „Očekivanja su dobra, HSLS je najstarija hrvatska politička stranka, uvijek je bila u Saboru i bit će nakon ovih parlamentarnih izbora. Ono što je sigurno je da ćemo imati svoj klub zastupnika, a koliko će biti zastupnika o tome će odlučiti hrvatski građani. Imamo dobre kandidate, izlazimo u svih 12 izbornih jedinica. Imamo kandidata za romsku nacionalnu manjinu i kandidata u dijaspori. Nećemo se razbacivati kao druge stranke da ćemo dobiti 15 ili 20 mandata, ali sigurno ćemo osvojiti puno više od nekih koji danas govore o velikom broju mandata“, izjavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uoči predaje kandidacijskih lista.

U osam izbornih jedinica nositelj lista bit će predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, nositelj u 1. izbornoj jedinici Velimir Srića, u 9. izbornoj jedinici Dražen Budiša, a u 11. izbornoj jedinici Mladen Zeljko. Kandidat u 12. izbornoj jedinici u kojoj se biraju manjinski zastupnici bit će predstavnik romske manjine Bajro Bajrić.

Kosor je ponovio da HSLS nije izišao iz vladajuće koalicije radi izbora, nego jer smo bili nezadovoljni provedbom mjera gospodarskog oporavka te da se to pokazalo dobrim, jer, „sve što se dogodilo u godinu i pol dana od kada smo izašli iz koalicije, još je puno lošije nego kada smo u njoj bili“. Također je naglasio i da je većina neovisnih ekonomskih analitičara i ekonomista ocijenila HSLS-ov Gospodarski program najboljim. „Osim ambalaže važan je i sadržaj u politici. Mi smo se potrudili jedini napraviti gospodarski program, a sve druge stranke su napravile izborne programe, obećanja za koja i same znaju da ih neće realizirati’, kazao je Kosor.

Medije je zanimalo hoće li se moći sastaviti nova Vlada bez HSLS-a, a predsjednik Kosor je kazao da je HSLS-u to manje važno. „S novom saborskom većinom ćemo surađivati samo ako bude spremna na reforme i provedbu mjera gospodarskog oporavka. Ako ne, bit ćemo ljuta oporba novoj većini.“, zaključio je Darinko Kosor.

Povezani sadržaj