Gospodarski strateg HSLS-a predstavio “Reformu javne uprave”

Facebooktwitter

reformajavneuprave“Reforma javne uprave” bila je tema danas održane konferencije za novinare HSLS-a održane u Zagrebu. Gospodarski strateg HSLS-a Josip Budimir, prezentirao je glavne pravce reforme javne uprave po mjeri građana i poduzetnika, koja mora postati učinkovitija i manje administrativno glomazna.

Zaključio je kako je potrebno donijeti Zakon o državnoj službi, na radne odnose primjenjivati Zakon o radu, centralizirati i profesionalizirati HR management, posebnim zakonima urediti sustav nagrađivanja, smanjiti broj tijela javne uprave i urediti njihove međusobne odnose, te razviti sustav e-Uprave s fokusom na korisnika usluge.

Konferenciji je nazočio i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, predsjednik Kluba saborskih zastupnika HSLS-BUZ Dario Hrebak, te nezavisna saborska zastupnica prof.dr. sc. Gordana Rusak, članica saborskog kluba HSLS-BUZ.

Prezentaciju možete pogledati ovdje.

 

reformajavneuprave2reformajavneuprave3

Povezani sadržaj

RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...