Vicko Ivančević s Korčule novi je predsjednik HSLS-a Dubrovačko-neretvanske županije.  U tradicionalno ugodnoj a istodobno i svečanoj atmosferi tako su odlučili članovi izborne skupštine, u subotu 26. ožujka 2011.

Za potpredsjednike su izabrani Boris Didović i Branimir Ogresta iz Dubrovnika te Matko Radonić iz Ploča. Na izbornoj skupštini bio je i predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. 

– Na dubrovačkom području, poznatom po brodogradnji, za čelnog čovjeka HSLS-a izabrali smo osobu koja zna graditi kvalitetne brodove pa očekujemo da će s lakoćom izgraditi kvalitetnu i stabilnu županijsku organizaciju stranke – kazao je Kosor. 

Ivančević je, naime, tehnički direktor Brodogradilišta ‘Leda’ u Korčuli, jednog od najuspješnijih hrvatskih brodogradilišta i jednog od najvećih izvoznika u županiji.

– Izuzetno sam ponosan što sam dobio povjerenje delegata. Izborom ne samo mene, nego i ostalih članova dobili smo puno jer to je mlada ekipa koja može pokrenuti županiju – kazao je ovaj 39-godišnjak te najavio ustrajan rad na formiranju ogranaka stranke u županiji, posebice u Konavlima, Župi, Primorju i Orebiću gdje kroz mjesec-dva očekuje osnivačke skupštine.

– Javlja nam se sve više novih članova, ljudi pozitivno reagiraju na novu politiku stranke i uvjeren sam da se na idućim izborima ni jedna vlast neće moći formirati bez HSLS-a, a to će se najprije vidjeti na prijevremenim izborima koji predstoje u Gradu Korčuli – samouvjereno će Ivančević.

Najavio je i akcije prikupljana potpisa u 100 hrvatskih gradova za referendumsko pitanje ‘podržavate li da se za prvo zaposlenje u prvoj godini rada poslodavac oslobodi plaćanja svih doprinosa i poreza’.