Slika akcijeU subotu, 3. rujna, HSLS Kutina ponovno je pokazao kako brine o građanima, ogranizirajući akciju podjele bilježnica i školskog pribora roditeljima i njihovim školarcima. Odaziv je bio popriličan, što pokazuje da nažalost ima sve više ljudi kojima je pomoć zaista potrebna.

HSLS Kutina kritizirao je gradonačenika Kutine i vladajuće, kao i nezavisne vijećnike, koji nisu htjeli prihvatiti HSLS-ov prijedlog da se kupnja udžbenika sufinancira sa 50% iz gradskog proračuna grada Kutine. Dodali su kako je puno gradova i općina osiguralo potpuno besplatne udžbenike za svoje učenike, dok je Kutina, zbog gradonačenika i njegovih vijećnika, podbacila po tom pitanju.

Kutinski HSLS zahvalio je svim članovima, kao i svim ostalim donatorima, koji su odvojili sredstva za ovu plemenitu akciju. Radom na terenu uvidjeli su da postoji velika potreba za pomoć roditeljima u nabavi školskog pribora, zbog čega će u budućnosti nastojati napraviti još bolju akciju i tako pomoći sugrađanima. Za kraj, svim učenicima i nastavnicima poželjeli su sretnu i uspješnu školsku godinu, s napomenom da će, dok djeca u školi stječu nova znanja, oni marljivo raditi kako bi svima pružili bolje uvjete za odrastanje u Kutini.