ref-nasicePredsjednik Tomislav Kuna i potpredsjednik Hrvoje Šleder, održali su jučer tiskovnu konferenciju Županijske organizacije HSLS-a Osječko-baranjske županije kako bi podržali održavanje referenduma protiv monetizacije autocesta i pozvali sve građane da se pridruže potpisivanju peticije za referendum.

”Rasprodaje je dosta jer Hrvatska gubi infrastrukturu i ne čuva svoje nacionalne interese koje svaka država mora štititi”, poručio je Kuna te naglasio kako nije istina da je monetizacija autocesta jedino rješenje za vraćanje duga. ”Vlada namjerava dati autoceste u koncesiju privatnom koncesionaru na čak 40 godina. Umjesto toga, HSLS rješenje vidi u uvođenju vinjeta i optimizaciji broja radne snage, te racionalnijoj i efikasnijoj politici vođenja HAC-a”, rekao je Kuna.

Isto tako HSLS Osječko-baranjske županije iskazao je podršku zajedničkom kandidatu za nadolazeće Predsjedničke izbore gospođi Kolindi Grabar Kitarović .

Na konferenciji za novinare nazočili su i potpredsjednici Gradske organizacije HSLS-a Našice, Darko Cerovski i Antun Sertić.