hsls logoŽupanijska organizacija HSLS-a Zadarske županije u subotu, 11. travnja 2015. godine u Zadru u Hotelu Kolovare održala je izbornu skupštinu na kojoj su izabrali novog predsjednika i njegove zamjenike. Za predsjednika Županijskog vijeća izabran je dugogodišnji član stranke Marko Klanac.

On je ujedno bio jedini kandidat, te je dobio većinu glasova od ukupno nazočnih 46 županijskih delegata. Skupštinu je otvorio dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika Županijskog odbora, Mate Radović, koji je podnio i izvješće o radu stranke.

Glavni gost skupštine bio je predsjednik stranke Darinko Kosor koji se članovima HSLS-a najprije zahvalio na velikom odazivu, a onda ih je informirao o situaciju u stranci i ciljevima za parlamentarne izbore:

„Uvijek se postavlja pitanje u kakvoj je trenutno situaciji HSLS, a ja kažem da je važnije od anketa ono što se događa na terenu, to je prava slika stanja u HSLS-u. Po broju vijećnika peta smo stranka u Hrvatskoj, to je poznata činjenica svima i to je mnogo važnije od postotaka. Ima stranaka koje u anketama dobro stoje, ali nemaju vijećnika, a mi ih imamo u 55 gradova, 100 općina i 19 županija. Tek kada se vide te brojke dobiva se pravo stanje stvari, jednako kao i to da na izborima uvijek prolazimo bolje nego što pokazuju ankete”, kazao je Kosor.