tribina u goriciVELIKA GORICA – U organizaciji Liberalki Zagrebačke županije i grada Zagreba te Ogranka HSLS-a Velika Gorica, u četvrtak 29.09. 2011. održana je tribina pod nazivom PODUZETNIŠTVO- GDJE SMO, KUDA IDEMO I KAMO ĆEMO STIĆI. Tema je usmjerena razvoju malog i srednjeg poduzetništva, što je središnji dio izbornog programa HSLS-a.

Nakon uvodnog i pozdravnog govora predsjednice Liberalki Zagrebačke županije dr. Linda Rossini Gajšak i predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a i Ogranka HSLS-a Velika Gorica Željka Fadljevića, gđa. Renata Šeperić Petak održala je zanimljivo predavanje na temu EU fondova i novih perspektiva, posebno se osvrnuvši na mogućnosti ruralnih područja u koja pripada i područje Velike Gorice. 

Nakon njenog izlaganja, ekonomski strateg HSLS-a g. Josip Budimir osvrnuo se na stanje hrvatskog gospodarstva, naglasivši dugoročnu neodrživost takve ekonomije. G. Davor Žmegač, dugogodišnji uspješni gradonačelnik Kutine i nositelj liste za 6. izbornu jedinicu, pokazao je na primjeru LAGA-a u Moslavini, prednosti regionalnog povezivanja, okrupnjavanja i mogućnosti korištenja maksimalnih benefita EU fondova i općenito ulaska u EU. 

Završno predavanje je održao predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, i sam dugogodišnji poduzetnik. Istaknuo je želju i potrebu da se u ovoj zemlji dogode neizbježne promjene kako ne bismo doživjeli grčki scenarij. Smanjenjem javne potrošnje buduća vladajuća garnitura mora pomoći privredi i poduzetništvu jer je dosadašnja politika guranja problema pod tepih neodrživa. Nažalost niti lijeva niti desna opcija nisu spremni suočiti građane sa stvarnošću. HSLS je jedina stranka koja se svojim programom suočila s ekonomskom stvarnošću, nužnošću radikalnih promjena i neugodnih reformi, od smanjenja javne uprave, revidiranja socijalnih reformi, teritorijalnog preustroja.

“Hoće li biračko tijelo pokazati zrelost i prihvatiti jedini program koji nudi stvarne  promjene, ma kako bolne bile, ili će i dalje ići linijom manjeg otpora i vjerovati lažnim obećanjima pokazat će izbori – a do tada poruka i zaključak tribine glasi: HSLS ili MMF.”, poručuju iz HSLS-a.