dan planeta zemljeTrogirski HSLS danas je treći put čistio podmorje i na taj način obilježio Svjetski dan planeta Zemlje, a Udruga nezaposlenih Splitsko – dalmatinske županije građanima mjerila tlak i šećer u krvi. Aktivnosti trogirskog ogranka podržali su predsjednik HSLS-a Splitsko – dalmatinske županije Branko Radačić i mladi aktivisti HSLS-a Hrvoje Bašić i Ester Bronzović koji su ispred županijskog HSLS-a ujedno zaželjeli uspjeh trogirskim liberalima na skorim izborima za mjesne odbore.

U Trogiru imamo novu ekipu, spoj mladosti i iskustva koja je iznimno aktivna, osobito u području zaštite okoliša i promicanja kulturne i prirodne baštine Trogira. Svjedok tome je i ova današnja akcija koja pokazuje kako se politika može voditi djelima, a ne samo ispraznim frazama u vrijeme političke kampanje – komentirao je županijski šef HSLS-a Branko Radačić. Osvrnuo se i na slučaj tri nasukana broda „Splitske plovidbe” koja su se otrgnula s veza u Kaštel Sućurcu i još uvijek se nalaze na mjestu havarije i ugrožavaju turističku sezonu.

– Ovaj slučaj pokazuje kako Hrvatska nema odgovor ni sustavno rješenje havarija na moru. Važno bi bilo osmisliti sustav državne intervencije u ovoj i sličnim situacijama a da trošak ide vlasnicima. Čekanje na vlasnike vodi daljnjoj agoniji i ugrožavanju turističke sezone- zaključuje Radačić.

Njegov domaćin Duje Coce, predsjednik trogirskog ogranka HSLS-a zahvalio je aktivistima u čišćenju što iz HSLS-a kao i Udruge nezaposlenih osoba s kojom je suradnja vrlo dobra iz razloga, kako kaže Coce, jer je HSLS prepoznao probleme onih u nevolji i želi ponuditi rješenja.

Trogir zaslužuje i mora bolje. Želimo otvoriti raspravu o pravim temama za Trogirane kako bi naš grad učinili boljim i kvalitetnijim mjestom za život – smatra Duje Coce.

Udruga nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije organizirala je mjerenje tlaka i šećera u krvi koji samo u našoj županiji brinu više desetaka tisuća ljudi. Predsjednica Udruge Jasmina Lemo izrazila je zadovoljstvo što se akciji odazvao gradonačelnik Trogira Ante Stipičić sa svojim zamjenikom te se nada kako će se Grad Trogir maksimalno uključiti u pomoć nezaposlenim osobama.