sisak zrtvovani gradHSLS Sisak na konferenciji za novinare održanoj 14. prosinca pod nazivom “Sisak, žrtvovani grad!?” dao je podršku radnicima ABS-a, Rafinerije Sisak, Metalinga, Siscije i drugih proizvodnih firmi u gradu u borbi za svoja prava.

“Moraju reći što je država spremna učiniti za Sisak. I gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je rekla kako je u svakodnevnoj komunikaciji s ministrima pa očekujemo brzu reakciju” – rekao je predsjednik ogranka Žamarija, zatraživši i hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o trenutačnom gospodarskom stanju u Sisku i stvaranju radnih mjesta.

“Mislili smo u jednom trenutku da će pokretanjem investicija HŽ-a i Hrvatskih cesta započeti revitalizacija Siska, no nada Siščana nije dugo trajala nego je splasnula gledajući željeznički kolodvor kako zarasta u korov, nedovršenu Zagrebačku cestu i potpuni izostanak nade da ćemo imati novi most na Odri i Kupi u skoro doba. Odgovornost gradske vlasti vidimo u činjenici da se enormnim zaduživanjem žele prikazati kao vlast koja investira u standard Siščana, no neće reći koliko će nas to zaduženje koštati u budućnosti i hoćemo li imati dovoljne prihode za servisiranje obaveza pošto su svi krediti na poček od nekoliko godina. Izvorni prihodi Gradskog proračuna se smanjuju, dok se povećavaju troškovi s potpuno neizvjesnim epilogom.” – rekao je Žamarija.