elfRegionalna akademija žena Liberalki Jugoistočne Europe u organizaciji Europskog liberalnog foruma za međunarodne odnose (ELF) i Novum Instituta iz Ljubljane uz potporu Democraten 66 (D66) iz Nizozemske, Nacionalnog Demokratskog Instituta, Švedskog Međunarodnog Liberalnog Centra (SILC) i VVD International održana je u Begunju u hotelu Lambergh od 13. – 16. studenog 2014.

Osnaživanjem žena kroz razvoj programskih politika te kroz razmjenu iskustava učesnica Akademije ostvaren je zadani cilj ELF-a Europskog liberalnog foruma uz naznočnost njegove predsjednice Felicite Medved te Instituta Novum iz Ljubljane uz nazočnost direktora Sebastjana Pikla. Prošle godine u rujnu Akademija je održana u Prištini te su sve učesnice dobile Certifikate o uspješno završenoj Akademiji.

Ove godine težište je bilo na stvaranju networkig-a liberalnih žena jugoistočne Europe, razvoju socijalnog poduzetništva i edukaciji. Učesnice su bile podjeljene u tri grupe uz mentoriranje predstavnica partija sponzora susreta te je u kreativnoj atmosferi odrađen velik broj zadataka, a čiji će se efekt vidjeti i u sredinama iz kojih su učesnice Akademije pristigle.

Gospođa Ines Rudelić, predsjednica Liberalki grada Zagreba na predmetnom je skupu održala predavanje o svojim edukativnim radionicama MI KREIRAMO SVOJ POSAO. Učesnice su s pažnjom slušale predavanje na engleskom jeziku i nagradile ga burnim aplauzom. Problem nezaposlenosti prisutan je u cijeloj Europskoj uniji, a posebno je to veći problem kada se ima na umu činjenica da je od ukupnog broja nezaposlenih u uniji gotovo 4o% mladih osoba bez posla.

Druženje je bilo neizmjerno inspirativno i usprkos svim problemima s kojima se žene susreću u svojim sredinama osjećalo se pozitivno ozračje i velika solidarnost.