„Poticaj za svakog novozaposlenog neovisno o vrsti djelatnosti u iznosu od 5.000 kuna uz uvjet zapošljavanja od godinu dana ili što je važnije 100-tinjak novih radnih mjesta ili plaće dvoje gradskih vijećnika u Poduzetničkom centru Samobor“

Na sjednici samoborskog Gradskog vijeća na kojoj je prihvaćen prijedlog samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka, ujedno  i potpredsjednika HSS-a da se u Samoboru smanji za 50% porez na tvrtku svima koji su podmirili sva porezna davanja vijećnica HSLS-a dr Linda Rossini Gajšak, potpredsjednica HSLS-a iznijela je tijekom Aktualnog sata dodatan prijedlog za poticanje smanjenja nezaposlenosti.  Predloženo je da se za svakog novozaposlenog u gradu Samoboru, neovisno o vrsti djelatnosti isplati poticaj u iznosu od 5.000 kuna uz uvjet duljine zapošljavanja od barem godinu dana. Detaljan materijal biti će pripremljen za posebnu točku Dnevnog reda na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Naime, za navedeni iznos ne bi bilo potrebno rebalansom osigurati dodatna sredstva ako bi  dvoje gradskih vijećnika zaposlenih bez natječaja u Poduzetnički centar Samobor, među kojima i predsjednik Gradskog vijeća SDP-ovac Željko Žarko i gradska vijećnica HNS-a Marica Jelenić apelom savjesti sami odstupili iz Poduzetničkog centra.

Njihove plaće dio su dotacija grada Samobora Poduzetničkom centru i iznose na razini godine oko 600.000 kuna pa je opravdano pitati ih što je prioritetnije za Samobor njihova dva radna mjesta ili 100-tinjak novih radnih mjesta u Samoboru za isti financijski iznos. Predložene mjere 50% smanjenja poreza na tvrtku samoborskog gradonačelnika jednoglasno su prihvaćene iako u konačnici svakom korisniku donose uštedu od svega nekoliko stotina kuna godišnje?!!!! a umanjuju prihide proračuna opet u iznosu od 600.000 kuna.