tiskovna bbzŽupanijska organizacija HSLS-a Bjelovarsko – bilogorske županije održala je u četvrtak, 7. srpnja 2011. g. konferenciju za novinare s temom: „HSLS o Pučkoj kuhinji u Bjelovaru i stanju u gospodarstvu“. Na konferenciji su govorili Alen Baščevan, predsjednik Županijske organizacije HSLS-a Bjelovarsko – bilogorske županije, Dario Hrebak, predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Bjelovar i Ivan Ignatovski, direktor tvornice Proizvodnja opruga Dežanovac.

 

Baščevan je na slikovit način prikazao izuzetno loše stanje gospodarstva u Hrvatskoj prema podatcima MMF-a i Svjetske banke. Naime, napravio je usporedbu trenutne zaduženosti i pronevjera u milijunskim iznosima, koje su pod istragom, a ti isti iznosi mogli bi biti prenamijenjeni za socijalno ugrožene kategorije, poput Pučke kuhinje u Bjelovaru.

 

Hrebak je istaknuo da je HSLS građanima prije godinu dana obećao da će imati jasne stavove o svim bitnim problemima i pitanjima pred kojima će se naći aktualna gradska vlast. Vođeni time ukazujemo na aktualni problem – zatvaranje Pučke kuhinje u gradu Bjelovaru.

„Smatramo da je gradonačelnik ovoga puta djelomično u pravu. Grad Bjelovar je odlučio početi ispunjavati svoju zakonsku obavezu i plaćati Crvenom Križu u Bjelovaru zakonom predviđena sredstva. Crveni Križ s druge je strane ovim poštivanjem Zakona dobio značajna sredstva u svom proračunu za koja mi u gradu Bjelovaru ne znamo na što će se utrošiti pogotovo iz razloga što Crveni Križ ne želi na sebe preuzeti obavezu brinuti o Pučkoj kuhinji u Bjelovaru. HSLS zahtjeva od dvije osobe koje u pat poziciji drže budućnost Pučke kuhinje da iznađu rješenje problema. Za to vrijeme spremni smo pokrenuti sveobuhvatnu akciju kojom bismo sakupili sredstva i hranu potrebnu za rad Pučke kuhinje sljedećih dva tjedna čime bismo prolongirali njeno zatvaranje, zaključio je Dario Hrebak.

Predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ, Alen Baščevan

Predsjednik GO HSLS-a Bjelovar, Dario Hrebak