Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad najavio je danas da će biti drugi na listi koalicije Hrvatsko socijalno liberalne stranke (HSLS). Hrvatske seljačke stranke (HSS), i Zelene liste (ZL) na predstojećim lokalnim izborima u Gradu Zagrebu rekavši da će u Gradskoj skupštini zastupati interese zagrebačkih obrtnika.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da će njihova koalicija u Zagrebu uskoro početi predstavljati ugledne pojedince iz javnog i gospodarskog života koji podržavaju listu te koalicije, kojoj je na čelu neovisni kandidat Vladimir Ferdelji, kako bi građane upoznali sa svojim programom. Ti pojedinci biti će ili na našoj zajedničkoj listi ili podupiru naš program i to će pokazati našu snagu, dodao je.

Nenad Matić, predsjednik zagrebačkog HSS-a, rekao je da je Obad dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva HSS-a i da je riječ o dugogodišnjem članu stranke s veliki iskustvom.

Kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba koalicije HSS-HSLS-ZL, Vladimir Ferdelji naglasio je važnost obrtništva za gospodarstvo Grada Zagreba dodavši da je gospodarski program temelj njegovog izbornog programa. Istaknuo je da grad treba stvarati više nove vrijednosti nego što troši te da će kao budući gradonačelnik raditi na tome da obrtnicima olakša njihov rad.

Obad je naglasio kako je da važno da obrtnici imaju nekoga tko će zastupati njihove interese dodavši da vjeruje da će ga podržati njih oko 15 tisuća u Gradu Zagrebu. Zahvalio je HSS-u na potpori i izrazio nadu u dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima.

Izvor: hrt.hr