OKUČANI,  29. listopada 2011. – Ponosan sam što sam večeras ovdje s vama. Svaki predsjednik stranke u Hrvatskoj trebao bi obići sve općine i sve gradove,   sve sredine širom Hrvatske da vidi  kako žive  građani u Republici Hrvatskoj, da vide kako teško žive u ovim današnjim vremenima. Isto tako  da zajedno s njima traži rješenja da izađemo iz ove gospodarske krize. Ne treba se predavati već boriti za bolje sutra, kako nas tako i naše djece – kazao je Darinko Kosor  članovima HSLS-a i  njegovim simpatizerima  koji su u subotu navečer  na predizbornom skupu  za općinu Okučani napunili  dvoranu društvenog doma u Okučanima.  Predstavljen je program HSLS i kandidati  u V. izbornoj jedinici Senko Bošnjak, kao nositelj liste i Ružica Vidaković  druga na listi.

– Ne možemo svi raditi u državi. Moramo više raditi u realnom sektoru , moramo rasteretiti gospodarstvo i ukinuti županije, moramo nekima u državnom sektoru reći da više tu ne mogu raditi i  da moraju raditi u realnom sektoru.  Moramo svi raditi do 65 godine života  i mora nas raditi više. To je ono za što se mi zalažemo. HDZ kaže da će sve biti kao i do sada, da ćemo primat još veće socijalne naknade  i da će bit  med i mlijeko.  Prava istina je drugačija. Ono što mi danas govorimo   to će govoriti svi nakon izbora. Druge će stranke reći  da su   imale  program za izbore, a sada  da imamo drugi za stvaran život. Mi ćemo za šest mjeseci govoriti isto što i danas – kazao je Kosor.

Komentirao je  optužnice protiv HDZ-a  i  promjene koje se  događaju na političkoj sceni.

-Optužnica protiv HDZ-a me nije iznenadila. Očito je iznenadila HDZ i njihovo vodstvo. Vidim da su da se oni nisu snašli, da nemaju opciju za ovo što se događa  i  HDZ nema nikakve  ozbiljne  šanse na predstojećim parlamentarnim izborima. Napravljena je  jedna velika rupa na centru i desnom centru.  Mi kao HSLS želimo javno pozvati birače da ne  glasaju za kukuriku koaliciju jer će oni i tako dobiti previše.  To se klatno previše nagnulo u lijevo i zato glasajte za HSLS jer mi možemo štititi nacionalne interese i to bolje nogo ih je štitio HDZ –  poručio je Darinko Kosor. 

-Nama treba promjena politike, promjena stanja  savjesti  i svijesti naših građana, a pogotovo političara. HSLS je u  ovom trenutku stranka koja se zalaže za istinske promjene koje su neophodne  današnjem društvu. Ovo je vrijeme da  građani glasaju za, a ne za protiv, da glasaju  u što većem broju za HSLS  jer  je to  stranka koja ima takve vrijednosti.  Nema istinske demokracije ako te vrijednosti nisu ugrađene u demokraciju  u Hrvatskoj, a prije svega   odgovornost prema svakom pojedincu, prema svakom čovjeku u društvu, prema  sredini u kojoj živimo, prema svojoj domovini.

HSLS ima  drskosti da otvoreno govori o političkim i društvenim  problemima u našem društvu. Mi se tu ne zaustavljamo.  Mi smo jedini  izdali  pravi gospodarski program za izlazak iz krize. Mi smo definirali i svjesni smo da su najveći problem u društvu, osim korupcije i kriminala,   stanje u gospodarstvu  i svi negativni efekti  koji proizlaze iz tog stanja. – kazao je Senko Bošnjak  ističuću  prioritete za zapošljavanje  i pružanje šanse svakom   da ima mogućnost raditi.

Nazočnima, među kojima je  bio velik broj Hrvata iz bosanske Posavine, koji su svoj novi dom našli  u okučanskom kraju, govorili su  Krešimir Šokić, predsjednik HSLS-a Okučani i dr. Vjekoslav Jelača, predsjednik  Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.

Okupljeni  Okučanci su mogli čuti neku  drugu istinu o  političkim i društvenim događanjima  u Hrvatskoj  i neka druga  rješenja koja bez podilaženja biračima nudi HSLS.

U subotu se u Okučanima  na   predizbornom druženju članova i simpatizera  HSLS-a nastupili i članovi KUD-a „Smilje“ iz Slavonskog Broda.