Nino Smolčić o gradonačelniku

Facebooktwitter
Nino Smolčić o gradonačelniku8.2.2011.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Nino Smolčić zapitao se da li su Požežani spremni oprostiti Ronku što je Kamen Ingradu svog kolacijskog partnera davao mjenice i pozajmice te tako nanio štetu Gradu preko 11,1 milijuna kuna. Što građanima nije objasnio kako je došao u posjed dvaju stanova „kupljenih“ od Kamen Ingrada. Što je svojoj firmi dao 105.000,00 kuna te primio 90.000,00 kuna naknade iz gradskog poduzeća, a utvrđeno je da je bilo nezakonito, odnosno da je pri tome bio u sukobu interesa. Što je ugrozio požeške gospodarstvenike jer ih je spojio s prevarantom „Konzulom od Paname“. Što je tužio sve i svakoga a sve parnice izgubio te samo napravio enormne sudske troškove. Što ignorira zahtjeve političkih stranaka i Udruga da im javni prostor da za njihovo djelovanje. Što rasprodaje svu gradsku imovinu i stanove. Što je varao građane u svezi prodaje zgrade Porezne uprave. Što je dva puta bio prozvan od Hrvatskog novinarskog društva jer guši slobodu medija. Što je uveo naknadu za pristup informacijama u visini 10 kn po stranici i time omogućio da se o Požegi opet piše u negativnom kontekstu. Što je prodao Županijski radio. Što ne dozvoljava demokratske sjednice Gradskog vijeća, obmanjuje gradske vijećnike, a svoje suradnike omalovažava i javno im govori, na sjednicama Vijeća, da nemaju pravo na mišljenje. 
Što sve udruge ima pod kontrolom, a one koje nema izbacuje iz proračuna Grada i prostora, te pravi nove. Što je stvorio paralelno društvo Crveni križ čije je osnivanje proglašeno nezakonitim, čime je doktora Marijana Cesarika ustoličio za predsjednika nevažeće udruge te donirao gradski novac toj, nezakonitoj, udruzi. Što je pokušao uvući politiku u  Festival „Zlatne žice Slavonije“ koji želi staviti u funkciju vlastite promidžbe pa i pod cijenu da ga nema. Što je jedini gradonačelnik koji nema gospodarsku zonu i koji nije omogućio preduvjete da se otvori niti jedno proizvodno radno mjesto. Što je sebi osigurao saborsku fotelju i ugodnu mirovinu, a Požegu ostavio van svih tokova razvoja. Što je izbjegavao prijaviti bolovanje jer bi  izgubio pravo na naknadu za odvojeni život, zastupnički paušal te putne troškove, a i plaća bi mu se smanjila za oko 4.260 ili 4.500 kuna
Više na:
http://nino-smolcic.bloger.hr/post/moze-li-politicar-voljeti-vise-vlastiti-dzep-od-ljudi-koji-su-mu-dali-povjerenje-znaci-koji-su-mu-vjerovali/6609478.aspx„Ako ste mislili da je to sve onda se grdno varate. Ovo je samo dio, i to onoga što je otkriveno.“, rekao je Smolčić te dodao kako prave igre se kriju u izgradnji podzemne garaže, prodaji odmarališta u Baškoj i gradnji zatvorenih bazena. Pravi milijuni leže i u projektu preseljenja gradske tržnice gdje se trebala odigrati PRAVA igra. Ugovore koje je potpisao Grad, a onda uvukao i Tekiju sa firmom Adamo koja ima 3 uposlena i koja ima godišnji promet od 700.000,00 kuna na gradonačelnik je povjerio više desetke milijuna vrijedne poslove, a Požežanima istu predstavio kao iznimnu tvrtku. Vlasnik Adamo d.o.o. je povezan sa još 12 tvrtki od kojih su sve u crvenom. 
„Još 05.06.2010. uputio sam u Grad zahtjev da mi se dostave svi Ugovori o preseljenju i gradnji tržnice. Do dan danas nisam službeno dobio nikakav odgovor. No, nije niti potrebno jer postoje brižni ljudi koji su svjesni da se tu nešto jako sumnjivo odvija pa su mi i Ugovore dostavili. Iz redova gradonačelnika informacije ne da cure, nego liju. Očigledno da neki više ne mogu zatvarati oči pred određenim radnjama i žele oprati ruke. Ne žele biti sudionici u nečemu čega bi ih već danas trebalo biti stid.“, zaključio je Smolčić.
Više na:
http://nino-smolcic.bloger.hr/post/u-posjedu-smo-ugovora-o-izgradnji-nove-gradske-trznice-u-priorljavskoj-ulici/6611883.aspx

Povezani sadržaj