Od 10.-13. srpnja 2013. u Danubia Parku na Srebrnom Jezeru u Srbiji održana je IV. Regionalna škola mladih liberala Jugoistične Europe u organizaciji Zaklade Friedrich Naumann. Regionalna škola mladih liberala Jugoistične Europe okupila je predstavnike svih političkih liberalnih stranka Zapadnog Balkana. Mlade hrvatske liberale – Mlade HSLS-a predstavljao je Hrvoje Horvat, potpredsjednik MHL-a Hrvatske i v.d. predsjednika MHL-a Grada Zagreba.
Teme o kojima se raspravljalo i koje su bile na radionicama bile su: Klimatske promjene i Europska unija, EU I regionalizam na primjeru Istre, Strukturno regionalna politika EU, Počeci EU i EU kampanja, te uloga mladih. Predavači su bili: Ivan Despotopvić ispred LDP-a, Oriano Otočan, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Istarske županije, te Ellen Madeker, voditeljica ureda regije Hessen u Brusselsu.
Regionalna ljetnja škola mladih liberala Jugoistočne Europe bila je idealna prilika za razmjenu iskustava i znanja, a Hrvoje Horvat prezentirao je i nazočnima kvalitetan rezultat HSLS-a na završenim lokalnim izborima u Hrvatskoj sa posebnim naglaskom na rezultat HSLS-a u Gradu Zagrebu, gdje je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a postao predsjednik zagrebačke gradske Skupštine.
Također je imao prilike razgovarati i sa regionalnim voditeljima Zaklade Friedrich Naumann za Zapadni Balkan, Dušanom Dinićem i Charlesom de Vinageom o održavanju ovogodišnje Jesenske akademije mladih HSLS-a.