Od 28. – 30. rujna 2012. u Kutini je održana 3. Jesenska akademija Mladih hrvatskih liberala. Tema čitave akademija bila je priprema mladih HSLS-a za nadolazeće lokalne izbore i njihova buduća participacija u istima.

 Mladi HSLS-a su kroz niz predavanja i radionica naučili kako što bolje predstaviti HSLS na nadolazećim lokalnim izborima i odraditi što kvalitetniju kampanju.

Uz 35 sudionika iz čitave Hrvatske, sa mladima HSLS-a na akademiji sudjelovali su i predstavnici iz Srbije (Omladina LDP-a) i Slovenije (Mladi Liberalne demokracije Slovenije).

Mladima su predavanje održali  Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Davor Žmegač, gradonačelnik grada Kutine, Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za kreativnost i razvoj i direktorica marketinške agencije Indigo plavo, te Renata Šeperić Petak, nacionalna predsjednica Liberalki.

U sklopu jesenska akademije MHL-a održana je i akciju u središtu Kutine na kojoj su mladi liberali razgovarali sa građanima Kutine o aktualnoj problematici mladih u Republici Hrvatskoj. Simboličnim puštanjem balona MHL je poručio vladajućim strukturama, ali i cijeloj hrvatskoj javnosti, te upozorio na odlazak mladih iz hrvatske države koja je stvorena u mukama prije 20-ak godina.

“Ovo je veliki problem svih i poručujemo vladajućima da se spuste na zemlju inače će svi mladi odlepršati kao i ovi baloni, a onda smo svi zajedno u jednom velikom gubitku!”