ZADAR – Na završnom predizbornom skupu HSLS-a za IX. izbornu jedinicu u nedjelju u Zadru, predsjednik te stranke Darinko Kosor ocijenio je kako dolaze bolja vremena i kako će se »uskoro vidjeti da se može živjeti slobodno u slobodnoj Hrvatskoj«.

On je također ustvrdio kako ljudi žive u strahu i kako zna da se ni čistačica u Zadru nije mogla zaposliti bez HDZ-a.

»Želim poslati jasnu poruku ljudima u ovom kraju i ovoj županiji da dolazi oslobođenje i vidjet ćete da se može živjeti slobodnoj u slobodnoj Hrvatskoj«, naglasio je Kosor. Za vlast je rekao da nije bila samo loša »već i mafijaška, što se najbolje vidi u Zadru«. Oni su u zadnjih 10 godina pokrali sve što su mogli, ustvrdio je.

To ćemo rješavati nakon 4. prosinca, neka znaju svi koji su u tome sudjelovali, izjavio je Darinko Kosor.

Kukuriku koaliciji je isto tako poručio kako ni prema njima neće biti ništa blaži te se upitao je li Radimir Čačić normalan, ako građanima poručuje da oni koji ne glasuju za Kukuriku koaliciju nisu normalni.

Čačiću je poručio i to da je hrvatski narod itekako normalan i itekako dobar, jer da nije takav ne bi ni jednoga dana trpio političare kao što je Radimir Čačić.

Nositelj liste za IX. izbornu jedinicu Dražen Budiša rekao je kako je jedino HSLS alternativa i jednom i drugom političkom bloku.

»HDZ nas umara svojom nacionalnom retorikom koja je postala šuplja i patetična i svojim lakiranjem i naše nedavne prošlosti i sadašnjeg stanja, a Kukuriku koalicija svojom socijalnom demagogijom i frazeologijom. Vrijeme će pokazati da oni nisu ponudili program, čak štoviše, varali su građane«, tvrdi Budiša.

HSLS jedini ima pravi gospodarski program koji jasno govori kako provesti gospodarske reforme.

»Drugi obećavaju med i mlijeko, a HSLS je napravio realan program koji govori što moramo rezati i kako za dvije godine izaći iz gospodarske krize, kako u te dvije godine otvoriti novih 100.000 radnih mjesta, ali ne u općinama, županijama i državnim agencijama, već u realnom sektoru«, naglasili su čelnici HSLS-a u Zadru.