Prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića

Facebooktwitter

Na sve20161205_144328čanom prijemu održanom u ponedjeljak 5. prosinca 2016. predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i pohvale Republike Hrvatske za 2016. godinu istaknutim pojedincima i zaslužnima u raznim područjima javnoga života i promicanju humanosti. Na temelju Ustava Republike Hrvatske i Zakona o odlikovanjima i priznanjima Republike Hrvatske, a na prijedlog Državnoga povjereništva za odlikovanja i priznanja, odlikovani su oni koji su svojim životom i radom dali izniman doprinos u u više područja javnoga života: u kulturi i umjetnosti, znanosti, inovacijama, sportu, novinarstvu, svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti, posebno u pomoći ženama stradalim u Domovinskom ratu, kao i svakodnevnom spašavanju unesrećenih ljudi.

Redom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića za osobite zasluge za znanost i visoko obrazovanje te njihovo promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu, odlikovani su prof. dr. sc. Ana-Sunčana Smith i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Predsjednica je posebno istaknula kako znanstvenici i inovatori predstavljaju Hrvatsku diljem svijeta kao zemlju velikih potencijala, često mnogo većih nego što smo i svjesni. “Vaša su dostignuća tim veća kad znamo da se razinom ulaganja u znanost i inovatorstvo još ne možemo nositi s bogatijim državama”, zaključila je predsjednica.

20161205_144707DSC_3501

Povezani sadržaj

RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...