DARINKO KOSOR U IMOTSKOM: Želimo reforme, a ne ideološke prepirke

Facebooktwitter

Imotski HSLS izabrao novo vodstvo, predsjednica Maja Vican Markota

Imotski HSLS održao je redovnu izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo na čijem je čelu Maja Vican Markota, nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću grada Imotskog, a potpredsjednici su Mate Meter i Goran Čiča.

Skupštini je nazočio predsjednik HSLS-a Darinko Kosor u čijoj je pratnji bio i HSLS-ov saborski zastupnik Dario Hrebak. Kosor je u izjavi za Radio Imotski istaknuo konstruktivnu ulogu HSLS-a u novoj Vladi. Na pitanje kako komentira prvih 100 dana Vlade Kosor je odgovorio:“Nisam zadovoljan kako smo krenuli, mislim da to i građani prepoznaju, ali sam uvjeren da ćemo dječje bolesti preboljeti. Podsjećam da je prošla Vlada Kukuriku koalicije bila potpuno pasivna 3 godine, da bi u zadnjoj godini nešto pokušali napraviti. Bit ćemo bolji od njih, naša konfuzija traje vrlo kratko i ja sam optimist u pogledu rada Vlade. Želimo reforme, a ne ideološke prepirke koje ne vode nikud“.

Pozicija HSLS-a u političkom životu Hrvatske, istaknuo je Kosor, je vrlo jasna: „Mi smo politička stranka liberalno građanskog centra. Drago mi je da je naša infrastruktura jača što dokazuje i ova skupština u Imotskom. Polako, ali sigurno HSLS raste.“

Novoizabrana predsjednica Maja Vican Markota je obraćajući se skupštini najavila angažman u pogledu rješavanja nagomilanih problema u Gradu Imotskom:“Grad Imotski nazaduje u svakom pogledu. Nažalost, nema razumijevanja za probleme građana, nezaposlenost nam je svakim danom sve veća, a na odlazak mladih smo potpuno navikli. To moramo promijeniti“.

HSLS-ovci su, moglo se na skupštini čuti, spremni ubaciti u petu brzinu i pripremiti se za nadolazeće lokalne izbore na pravi način i osvojiti značajn broj mandata u općinama i gradovima diljem Hrvatske. Također, imotski HSLS-ovci su upoznali svoje saborske zastupnike o problemu pristupne ceste Imotski-Zagvozd za što će se po riječima predsjednika Kluba zastupnika HSLS-a Darija Hrebaka i sam Klub založiti u Hrvatskom Saboru.

ZA HSLS
Hrvoje Garac

Povezani sadržaj

RAČUNE NA SUNCE!

RAČUNE NA SUNCE!

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 11. ožujka 2020. HSLS je najavio da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakona po kojem će...