Daniel Majer, HSLS-ov vijećnik u Skupštini Požeško-slavonske uputio je medijima priopćenje u kojemu izražava veliku tugu i razočaranje što su vijećnici iz redova SDP-a jučer, na sjednici Županijske skupštine, bili protiv zaključaka kojeg je predložio, a kojim se od Vlade RH traži pomoć za Požeško-slavonsku županiju u iznosu od 15,5 milijuna kuna, a ukoliko to nije moguće ove godine da se svakako uvrsti u proračun RH za 2014. godinu.

Kako kaže, predloži je to iz razloga što će Vlada RH teško pomoći našoj Županiji, ako nema zajedništva svih županijskih vijećnika. Ističe kako bi zaključak imao težinu samo da je jednoglasno usvojen, jer nije isto kada pomoć traži samo vlast, u odnosu na to kada i oporba iskazuje želju da se pomogne Županiji. 

 „Kada novac odlazi u Rijeku, onda tamošnjem HDZ-u ne pada na pamet biti protiv toga. Kada odlazi u Zadar, onda SDP to podržava. Kada odlazi u Osijek, onda i HDZ i SDP nisu protiv. Samo je u našoj županiji izgleda moguće da ima ljudi (političara) koji su protiv dobrobiti županije i njezinih žitelja.“ – navodi Majer u priopćenju te podsjeća kako je SDP-ov župan Zdravko Ronko govorio kako Vlada treba pomoći Županiji. Također, prije samo par dana Ronko je rekao kako bi surađivao i s crnim vragom za dobrobit građana. S obzirom da županijski vijećnici SDP-a rade suprotno tome, Majer se pita je li riječ o nevjerodostojnosti ili o tome da se SDP-ovi vijećnici distanciraju od spomenutog gospodina.

Izvor: epozega.com