nacelnikorebicaNačelnik Općine Orebić Tomislav Ančić, koji je do sada ovu odgovornu dužnost obnašao kao nezavisni stručnjak, postao je član HSLS-a. Tomislav Ančić je iz Orebića, rođen 10. travnja 1964. u Dubrovniku, sudionik je Domovinskog rata, a bio je član Županijske skupštine Dubrovačko – Neretvanske županije 2001. godine.

Pristupanjem Tomislava Ančića, HSLS je značajno ojačao svoje redove na Pelješcu koji je desetljećima već utvrda liberalnog političkog svjetonazora.

HSLS, najstarija hrvatska politička stranka u modernoj hrvatskoj političkoj povijesti, intenzivno radi na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra koji hrvatskoj političkoj sceni nedostaje dulje vrijeme.

U tom cilju će se 27. veljače 2016. godine u Orebiću održati izborno-osnivačka skupština HSLS-a, na kojoj će gosti biti predsjednik stranke Darinko Kosor i najmlađi predsjednik jednog saborskog kluba u ovom sazivu, saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak.

Načelniku općine Orebića dobrodošlicu u HSLS uputio je predsjednik Darinko Kosor, izražavajući zadovoljstvo ovim pojačanjem u redovima liberala.

Načelniku općine Orebić Tomislavu Ančiću želim usješan i plodonosan rad na čelu Orebića, sada uz libarale i uz Hrvatsku socijalno-liberalnu stranku, te se radujemo zajedničkim izazovima i projektima. Trenutačno u Hrvatskoj postoje izgrađene dvije političke opcije: HDZ i SDP, koje uvijek na izborima bez obzira na političku popularnost, dobivaju svojih 30 posto. U Hrvatskoj nema izgrađen politički centar, zato se svake izbore pojavljuju neke nove liste poput Laburista ili MOST-a. Treba izgraditi ozbiljan politički, liberalni centar koji će biti trajan na političkoj sceni s 10 do 15 posto potpore u biračkom tijelu, te očekujemo da će to upravo HSLS napraviti – izjavio je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, pozdravljajući pristupanje načelnika općine Orebić Tomislava Ančića liberalno opciji.

Načelnik Orebića je također izrazio zadovoljstvo pristupanjem HSLS-u, stranke u Republici Hrvatskoj s najduljom tradicijom političkog djelovanja u novijoj povijesti.

“Nadam se da ćemo zajednički ostvariti još bolje rezultate na dobrobit općine i mještana Orebića, Dubrovačko – neretvanske županije i Hrvatske u cjelini”, izjavio je načelnik Orebića Tomislav Ančić.

Fotografija preuzeta sa: www.orebic.com