menzaPrema informacijama koje smo dobili, nedostaju sanitarna i druge inspekcijske dozvole. Kako je uopće moguće da se objekt otvorio bez svih potrebnih dozvola?

I dok ovih dana zagrebački studenti prosvjeduju zbog novih poskupljenja studentskog smještaja, posebno iz razloga što se takve odluke donose stihijski i bez detaljne analize potrebe poskupljenja, iz Splita dolazi pomalo bizarna vijest.

Niti 20 dana nakon pompoznog otvaranja dugoočekivane menze u centru Splita, (popularnog Indeksa) za čije su se otvaranje Mladi HSLS-a zalagali preko 3 godine (ali i nudili druga rješenja) menza je ponovno ZATVORENA! Iako se na sva zvona pričalo kako splitski studenti ovog Božića neće ostati kratkih rukava jer će dobiti ovo prekrasno zdanje kao božićni poklon, izgleda da su studenti ipak ostali kratkih rukava! Možda bolje reći da je netko splitskim studentima – “ukrao Božić”!

Na apel studenata Filozofskog i Pravnog fakulteta koji gravitiraju u centru grada, Mladi HSLS-a postavljaju pitanje nadležnima kao i Studentskom centru: Zašto je nova menza u centru zatvorena? Splitski studenti se osjećaju prevareno, a mi mislimo da im dugujete objašnjenje!

Prema informacijama koje smo dobili, nedostaju sanitarna i druge inspekcijske dozvole. Kako je uopće moguće da se objekt otvorio bez svih potrebnih dozvola? Ili još bolje pitanje, zašto ste napravili otvaranje svjesni da nemate svu potrebnu dokumentaciju? Gospodo, zar nam se Studentski centar poveo primjerima sa Žnjana?

Iskreno se nadamo da ovo nije samo jedna “tipična hrvatska priča” – priča u kojoj gospoda samodopadno pred novinarima postavlja kemen temeljac, režu vrpce i po nekoliko puta u reizborno vrijeme, a posao nikako da se završi.

Studenti s nestrpljenjem očekuju Vaš odgovor, kao i ponovno otvaranje menze – ovog puta bez svečanog folkora, molimo Vas!