hsls logoPozivamo sve zainteresirane građanke i građane Grada Zagreba da dođu u subotu 29. studenog 2014. godine na okretište tramvaja BORONGAJ od 7 do 14 sati i da kupnjom originalnog ličkog krumpira direktno pomognu proizvođače odnosno OPG-ovce po promotivnoj cijeni od 3 kn po kilogramu.

Lički krumpir je od 2011. godine zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla, među prvim autohtonim proizvodima u RH. U tijeku je zaštita na europskoj razini pri Europskoj komisiji i po završetku procesa zaštite lički krumpir dobiti će mjesto u ekskluzivnom razredu europskih prehrambenih proizvoda.

Na ovaj način želimo kvalitetan i visoko vrijedan proizvod ponuditi kupcima i pomoći poljoprivrednim proizvođačima u povezivanju s tržištem i njihovim naporima da ožive gotovo zamrlu proizvodnju ličkog krumpira.

Održati će se i konferencija za novinare na kojoj će Renata Šeperić Petak, stručnjakinja za EU fondove i regionalni razvoj, zajedno s predstavnicima OPG-ovaca pojasniti važnost ove akcije i potrebu revitalizacije proizvodnje ličkog krumpira. Konferencija za novinare održati će se pored štandova za prodaju s početkom u 10 sati.