liberalke pred saboromU ponedjeljak , 11. srpnja Liberalke HSLS-a predale su službene dopise HSLS-a nadležnim saborskim odborima i Vladi RH za Izmjenu i dopunu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji kojom se zahtijeva da izmjene i dopune Zakona o MPO budu upućeni u saborsku proceduru još u ovom mandatu Hrvastkog sabora.

Prije dvije godine (op. u srpnju 2009.) Hrvatski sabor je na prijedlog Vlade REPUBLIKE Hrvastke izglasao zakon koji nije bio u suglasju sa stavom HSLS-a.

Hrvatska socijalno-liberalna stranka zahtijeva odobravanje zamrzavanja zametaka i oplodnju svih jajnih stanica u jednom postupku . Dopisi su adresirani na Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb te Odbor za obitelj, mladež i šport Hrvatskog sabora te na Vladu RH a potpisao ih predsjednik HSLS-a Darinko Kosor. Delegaciju Liberalki činile su Diana Pečkaj Vuković, predsjednica Liberalki-ženske inicijative HSLS-a, dr Linda Rossini Gajšak, predsjednica Liberalki Zagrebačke županije i Kornela Paunović, dopredsjednica Liberalki Zagrebačke županije.

Liberalke HSLS-a organiziraju konferenciju za medije na ovu temu u srijedu, 13. srpnja s početkom u 10.30 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.