kosor govornicaBjelovarsko- bilogorski HSLS u Bjelovaru je u nedjelju 04.rujna. 2011. godine održao Izbornu županijsku skupštinu. Sama skupština bile je uvertira za objavu početka izborne kampanje HSLS-a u II. izbornoj jedinici. 

Sjednici je uz Davora Žmegača, predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a i gradonačelnika Kutine, te prof. dr.sc. Velimira Sriće, predsjednika zagrebačkih liberala, nazočio i predsjednik liberala Darinko Kosor.

Krećemo u kampanju, ne samo da bi ostvarili svoje saborske mandate, već da bi ovu pokradenu Hrvatsku vratili hrvatskom narodu, hrvatskim građanima, kao što je to nekada rekao pokojni Vlado Gotovac.“ – rekao je Kosor prilikom obraćanja članstvu u Bjelovaru.

“Uvjeren sam da će  HSLS u II Izbornoj jedinici ponovno osvojiti minimalno jednog saborskog zastupnika, a očekujem da će u Sabor ući i Dario Hrebak, predsjednik bjelovarskog HSLS-a iz vaše, Bjelovarsko-bilogorske županije. Bjelovarsko-bilogorska županija tako će imati svog predstavnika u Saboru iz redova HSLS-a kao što je to bilo od početka hrvatske samostalnosti”.

Obraćajući se nazočnim članovima, Kosor je poručio vladajućoj koaliciji HDZ-a i HSS-a da ne prodaju demagogiju hrvatskim građanima, da ne govore da po mišljenje odlazimo u Beograd, jer mi već 20 godina po to mišljenje ne idemo u Beograd. Neka se ne desi da 1.10.2011. godine odlazimo po cijenu nafte i plina u Budimpeštu.

“Ako imaju poštenja i obraza, neka to spriječe u ova tri mjeseca koliko će još biti na vlasti, jer od 4.12.2011. to sigurno neće biti, kazao je Kosor te dodao da ne spominju više hrvatske generale, jer upravo ovi ministri – svi do jednoga, bili su u Vladi, i oni su glavni krivci koji su naše generale locirali i uhitili te poslali u Haag”, naglasio je Kosor.

Kosor je također istaknuo da nisu ove poruke iz vladajuće koalicije bez razloga, već s tim porukama žele zamagliti tešku gospodarsku, socijalnu, političku i društvenu situaciju, stoga je HSLS tu koji želi iskrene promjene i ako oni misle da smo mala stranka, kazao je Kosor, varaju se, nismo, vjerujte imamo utjecaja. Pogledajte samo promjene zakona o mirovinskim fondovima. Da nije došlo do tih promjena 130 tisuća građana RH bilo bi kažnjeno s 25% nižom mirovinom, ali se to nije dogodilo, istaknuo je Kosor te naglasio: – Vidite koliko mi možemo utjecati na njih velike, ali neće oni dugo biti veliki, za tri mjeseca oni će biti manji od HSLS-a, jer liberali vjeruju hrvatskim građanima i činit će sve da građanima bude bolje.

Kosor je iznio i program HSLS-a, koji se sastoji od deset točaka, posebno naglasivši da se liberali bore za male i srednje poduzetnike i obrtnike, ističući da su oni okosnica hrvatskog društva.

Kosor se obratio i ljudima koji žive na selu, posebno onima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i Koprivničko križevačke županije, poručivši: – “HSLS želi jednako zastupati sve ljude koji žive od svog rada. Poručujem seljacima da ne glasuju za HSS i Josipa Friščića jer to je glas za HDZ, a oni su vas tri puta do sada prevarili i nemojte dozvoliti da vas i četvrti put prevare”.

HSLS nudi drugačiji program smanjenja javne potrošnje od ostalih stranaka. Liberali se zalažu za rasterećenje gospodarstva, posebno malog i srednjeg poduzetništva jer ako njih neće biti, nema ni prihoda u državnom proračunu, kazao je Kosor.

Vodeći ljudi HSLS-a u Gradu Bjelovaru Dario Hrebak i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Alen Baščevan, sa današnjeg skupa u Bjelovaru, poručili su da će Bjelovar na predstojećim lokalnim izborima imati svog kandidata za gradonačelnika Bjelovara i župana Bjelovarsko-bilogorske županije, a na sve izbore izaći će sa samostalnom listom.

Alen Baščevan, dosadašnji v.d. predsjednik ŽO HSLS-a BBŽ, jednoglasno je izabran za predsjednika županijske organizacije HSLS-a, dok su za potpredsjednike izabrani Ivan Cipriš iz Kapele, Marina Cutvarić iz Bjelovara, Dario Hrebak iz Bjelovara, Mario Juretić iz Garešnice i Damir Lujanac iz Daruvara te za tajnika Nino Balen. 

Baščevan je na skupštini poručio: – HSLS nema nikakvih dodirnih točaka s HDZ-om i HSS-om, stoga s današnjim datumom raskidamo koalicijski ugovor na lokalnoj razini i najavljujem da će HSLS isključivo na izbore izlaziti samostalno, dok je na čelu stranke ovo rukovodstvo. Baščevan je dobio veliku podršku svojih liberala uz veliki pljesak, na koji je odgovorio: – Ovaj pljesak govori da je HSLS donio dobru odluku.