hsls korculaDana 22. veljače, 2015. u Korčuli je održana izborna skupština ogranka Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Korčula. Nakon pozdravnih riječi gostiju: Nedo Lipanović – predsjednik ogranka Lumbarda, Ivo Gjaja – predsjednik županijske organizacije HSLS-a i Vjeran Filippi – koalicijski partner na predstojećim izvanrednim izborima za Grad Korčulu, skupština je izabrala novo vodstvo.

Predsjednik ogranka je Vicko Ivančević, dopredsjednici Ivan Grbin i Ante Zekan, a tajnik je Nataša Škokić. Novoizabrani predsjednik je na kraju zahvalio prisutnima, naglasivši kako je potrebno motivirati ulazak u stranku novih članova koji “žive” liberalizam bez kojega nema istinske slobode pojedinca, s nadom kako će HSLS-ova lista za predstojeće izbore polučiti dobar rezultat.

Istog dana je u Lumbardi održana izborna skupština ogranka HSLS-a Lumbarda. Nakon pozdravnih riječi gostiju: Vicko Ivančević – predsjednik ogranka Korčula, Ivo Gjaja – predsjednik županijske organizacije HSLS-a i Igor Kršinić – predsjednik općinskog odbora HDZ-a Lumbarda, skupština je izabrala novo vodstvo.

Predsjednik ogranka je Nedjelko Lipanović, dopredsjednici Fani Kršinić i Romano Šestanović, a tajnik je Marija Šestanović. Novoizabrani predsjednik je zahvalio na povjerenju i zamolio je sve članove HSLS-a ogranka Lumbarda za maksimalni angažman na predstojećim lokalnim izborima, upozoravajući na njihovu važnost.

Grad Korčulu i Općinu Lumbardu 8. ožujka 2015. godine očekuju izvanredni lokalni izbori. U Korčuli HSLS-a izlazi samostalno sa listom za Gradsko vijeće, a nositelj liste je Vjeran Filippi.

U Lumbardi HSLS izlazi samostalno sa listom za Općinsko vijeće, a nositeljica liste je Fani Kršinić. Ogranak HSLS-a Lumbarda podržava kandidata za načelnika Općine Lumbarda Igora Kršinića.