hsls logoHSLS Zagrebačke županije smatra neopravdanim ukidanje specijalističke ordinacije u Domu zdravlja Zagrebačke županije- ispostava Ivanić Grad.

Žalosna je činjenica da se odlaskom u mirovinu pojedinog liječnika specijalista automatski ukida i specijalistička ordinacija. Kako to nije samo slučaj u ispostavi Ivanić Grad već se slična situacija ponavlja i u ostalim Domovima zdravlja zagrebačke županije, nužna je promišljena zdravstvena politika za cijelu zagrebačku županiju koja će sagledati sadašnje stanje i dati smjernice i optimalna rješenja za sva općinska i gradska središta u županiji.

HSLS Zagrebačke županije podržava stav prof.dr.sc.Dinka Pintarića koji se zalaže za neophodan zajednički dogovor i razumijevanje svih zainteresiranih, neovisno o političkoj opciji kako bi se u kratkom roku riješilo nastalo stanje.

Stoga HSLS Zagrebačke županije predlaže:

1. Dio novca predviđenih za stipendije u proračunu županije i njenih gradova namjenski odrediti za školovanje potrebnih liječnika specijalista.

2. Liječnike specijaliste rasporediti u Domove zdravlja Zagrebačke županije na način da pokrivaju nekoliko ispostava. Na primjer da u pojedinom gradu ponedjeljkom radi internist, utorkom okulist, srijedom pulmolog itd…

3. HSLS Zagrebačke županije će preko svojih vijećnika u Županijskoj skupštini i u gradskim vijećima tražiti raspravu i zaključke o tom problemu.


Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a ZG Županije
Željko Fadljević, mr.oec.

Potpredsjednik Županijskog vijeća HSLS-a ZG Županije
i predsjednik Ogranka HSLS-a Ivanić-Grad
dr. sc. Branko Petrinec