danzena zg mmPovodom Međunarodnog dana žena HSLS Zagrebačke županije i ove je godine tradicionalno darivao maćuhice ženama Velike Gorice, Samobora, Ivanić grada, Zaprešića i Svete Nedelje uz uvažavanje predizborne šutnje u Svetom Ivanu Zelini radi izvanrednih izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće zakazanih za nedjelju, 8. ožujka.

Dramatičan porast nezaposlenosti žena u Zagrebačkoj županiji za čak 18% (op. u Velikoj Gorici 35%, Samoboru 21,6%, Zaprešiću 20%, Ivanić gradu 15%) u zadnje 4 godine, od 2010.-2014., potaknuo nas je da ovom prigodom apeliramo na poslodavce da tijekom zapošljavanja ne diskriminiraju žene i imaju poseban senzibilitet prema trudnicama i majkama s malom djecom.

Vijećnici HSLS-a u gradskim vijećima i županijskoj skupštini Zagrebačke županije kontinuirano će predlagati poticajne mjere za obrt, malo i srednje poduzetništvo koje će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta ali i mjere za povećanje kvalitete života.

U sredinama otvorenijima za istinsku, a ne samo deklarativnu ravnopravnost žena poticati ćemo da se u budućnosti uz Međunarodni dan žena dodijele posebne nagrade za žene koje su u svojim sredinama dale doprinos u afirmaciji žena u društvu i postigle rezultate u podizanju kvalitete života žena u gospodarskom, socijalnom i kulturnom aspektu.

Svim ženama Zagrebačke županije sretan Međunarodni dan žena žele liberalke i liberali HSLS-a Zagrebačke županije.