danzena nedajdategazeHsls ogranak Zadar i ženska organizacija Liberalke već treću godinu obilježavaju Međunarodni dan žena te bi se moglo reći da se već radi i o tradiciji.

Liberalke su čestitajući ženama Međinarodni dan žena, dijelile i cvijeće.

Liberalke su kazale: “Danom žena slavimo društvena , ekonomska i politička dostignuća žena te bi željele skrenuti pažnju o teškom položaju žena na tržistu rada jer nažalost suočeni smo sa položajom žena u Republici Hrvatskoj s obzirom na gospodarsku, društvenu i ekonomsku krizu koja još uvijek i sve dulje muči hrvatski narod, a posebno kako je teško ženama koje su suočene na najtežim oblikom životnih izazova, s gubitkom radnih mjesta. Jer gašenjem poduzeća i sve težim zapošljavanjem žena posebno su pogođene žene iznad 40 godina jer žena gubi sigurnost i nadu za jednu bolju budućnost.”

Ovim obilježavanjem Međunarodnog dana žena želimo dati podršku ženama koje se bore bilo na ekonomskom ili društvenom polju s porukom “Ne daj da te gaze”. Nije lako, ali žene su se borile u prethodnim stoljećima za prava žena pa nek nam je ovaj dan kada obilježavamo naš dan, dan žena jedan podsjetnik na sva postignuća žena i nek svima bude motiv da ne odustaju i da nikom ne daju da ih gaze .