kastelanski-stakleniciJoš jedna kaštelanska proizvodna tvrtka Kaštelanski staklenici voljom države i njezinih institucija sustavno se uništava i gura u stečaj, a time po svemu sudeći i u likvidaciju.

Nakon rješenja o obustavi pred stečajnog postupka kojeg su inicirale državne institucije nije podržan predloženi plan nakon čega je posve jasno kako je briga za nastavkom proizvodnje zamijenjena brigom jedino i isključivo za vrijedne nekretnine i zemljište koje posjeduje ta nekad uspješna tvrtka.

Kaštelanski staklenici, tvrtka u državnom vlasništvu, godinama su gomilali dugove, umjesto poticanja proizvodnje poticana je rasprodaja zemljišta i nekretnina, sa osnova dugovanja tvrtka je ostajala bez vrijednih nekretnina i sada se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Nezainteresiranost države za sudbinustaklenikai 80-ak radnika kojima je ugrožena egzistencija prijeti potpunom nestanku te tvrtke.

HSLS Splitsko – dalmatinske županije poziva državu kao vlasnika koja je i najveći vjerovnik ali i lokalnu zajednicu, koja posve nepravedno tom proizvodnom gospodarskom subjektu dodatno otežava položaj zaračunavajući enormne komunalne naknade, da zajedničkim naporom pronađu model opstanka te tvrtke i radnih mjesta kojih je sve manje u gradu.