liberali1KONFERENCIJA ZA MEDIJE HSLS-A

Nedavno izabrani čelni ljudi županijskog HSLS-a održali su u subotu ujutro, uz magistralu u Kaštel Starom, konferenciju za medije, s koje su nadležne željeli upozoriti na što hitniji završetak rekonstrukcije ceste D-8, koja je trebala novi izgled imati prije punih šest godina.

Na konferenciji za medije govorili su predsjednik Branko Radačić, potpredsjednici Duje Coce, Ante Zec i Boris Listeš te politički tajnik Hrvoje Garac.
Radačić je ovom prilikom najavio kako će Županijsko vijeće stranke poslati otvoreno pismo ministru prometa Siniši Hajdaš Dončiću

– Nevjerojatna je činjenica da se od 2008.godine, kada je bilo planirano završiti cestu, mi još uvijek svakodnevno suočavamo s istim problemom gužvi i nesigurnog prometovanja. Gužve opterećuju sve građane i prolaznike, ali i onemogućuju gospodarski razvoj. Očekujem da se ministar upozna s problemom i što prije krene u rješavanje, osobito jer je to u interesu sigurnosti građana.  Svakako moram naglasiti da je dovršetak rekonstrukcije ove važne prometnice nacionalni prioritet – poručio je Radačić, te kazao kako će njegova stranka nastaviti s ukazivanjem na konkretne probleme građana i nuditi adekvatna rješenja.


Završetak najfrekventnije i najopasnije prometnice odgađa se unedogled

– Rok za rekonstrukciju državne ceste D-8 kroz Kaštela je bio 2008 godine. Ni šest godina nakon zadnjeg roka nije jasno kada će prometnica biti dovršena i sa kakvim rješenjima. Započeti i nedovršeni radovi i dalje paraliziraju život u gradu i grad dijele na dva dijela, te bitno utječu na gospodarske i turističke perspektive grada, županije i regije.

Svjedoci smo kako se završetak te najfrekventnije i najopasnije prometnice u Hrvatskoj odgađa unedogled. Posebno teško stanje je na dionici između Kaštel Gomilice i Kaštel Novog čija je rekonstrukcija ostavljena za zadnju fazu. Građani i djeca Raduna, Lukšića i Gomilice, sjeverno od državne ceste D-8 prilikom prelaska i uključivanja u promet svakodnevno su izloženi velikim opasnostima.

Najopasnije raskrižja u Kaštel Starom za Radun i u Kaštel Gomilici preko kojih se odvija najintenzivnija komunikacija, predstavljaju usko grlo i veliku opasnost za pješake, osobito starije osobe i djecu, ali i za sve druge sudionike u prometu – samo je dio iz pisma u kojem se još navode tragične posljedice brojnih nesreća, ali i upućuje molba nadležnima za utvrđivanjem jasnog i nedvosmislenog roka dovršetka rekonstrukcije.