Darinko panel
Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor na konferenciji za novinare održanoj u utorak, 22. svibnja 2012. godine izjavio je, uoči zasjedanja Skupštine Zagrebačkog Holdinga kako će glasati protiv izmjena Izjave o osnivanju Holdinga. Imat će i punomoć drugog predstavnika HSLS-a, Velimira Sriće te tvrdi da takav prijedlog neće proći, jer za njega moraju glasati svi članovi Skupštine Holdinga.


‘Uprava je predložila Skupštini da sama sebe razvlasti svoje najvažnije uloge, a to je izbor uprave društva, a time i donošenja ocjene o radu uprave. Razlog je istek mandata predsjedniku Uprave Ivi Čoviću u kolovozu pa se SDP boji da drugi članovi Skupštine Holdinga neće podržati istog predsjednika i istu upravu’, rekao je Kosor.


‘Ako Davor Bernardić, koji je i predsjednik Skupštine Holdinga, smatra da je tijelo kojem je na čelu politikantsko, onda idemo svi odstupiti i raspustiti ga. Nadzorni odbor je političko tijelo, jer mu je predsjednik Mato Crkvenac koji je izravno kadroviran iz SDP-a. Članovi NO-a nisu birani izravno od građana Zagreba i ne mogu predstavljati vlasnike društva. Vlasnici su građani, a mi kao njihovi izabrani predstavnici njih i zastupamo’, ocijenio je Darinko Kosor.

Po njemu, ‘prenošenje ovlasti je izbjegavanje odgovornosti i predsjednika Skupštine Holdinga i cjelokupne Skupštine za izbor nove uprave’. ‘Ako se bavimo politikom, moramo i snositi odgovornost za to što radimo’, rekao je Kosor.

Kao razloge uskraćivanja podrške Ivi Čoviću i upravi kojoj je na čelu naveo je poslovne rezultate u posljednje dvije godine, kad su zabilježeni gubici od milijardu kuna.


‘U četvrtak se na sjednici Skupštine grada, koja nas je imenovala u Skupštinu Holdinga, može pokazati kakva demokracija vlada u Zagrebu, odnosno hoće li većina koju predvodi SDP pokušati da nas koji nismo poslušni smijeni i postavi sebi podobne ljude. Ako to urade, pokazat će da nisu ništa bolji od HDZ-a dok je vladao Hrvatskom’, rekao je Kosor.