hsls logoPolitiku treba približiti našim građanima, iz razloga što politika mora služiti građanima za ostvarivanje prava na viši standard i bolji život te kako bi se uspostavilo povjerenje između nas koji se bavimo lokalnom politikom i običnih građana koji teško žive u ovim turbulentnim vremenima, kazao je Stjepan Lončar, predsjednik gradskog HSLS-a.

Koprivnički HSLS proslavio je 26. godišnjicu svog djelovanja na području Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, danas, u subotu, u koprivničkom kafiću Žabica.

Tom prilikom, građane su počastili kavom i u ugodnom druženju prisjetili su se svojih početaka, ali su i istaknuli planove za budućnost.

– “Važno je da smo ponovo postali parlamentarna stranka i da je Dario Hrebak, kandidat iz druge izborne jedinice, naš zastupnik u Saboru” – rekao je Zoran Patrčević, predsjednik županijskog HSLS-a.

Koprivnički ogranak osnovan je 1990. godine na Valentinovu, a prvi predsjednik koprivničkog HSLS-a bio je Vladimir Srša. Stranka je u prošlosti dala čak četiri gradonačelnika iz svojih redova, a to su bili Vinko Špičko, Mladen Godek, Josip Betlehem i Dražen Sačer. Danas im je cilj dopuniti bazu ljudi koji su spremni napraviti promjene kako bi Koprivnica krenula prema naprijed.

– “Politiku treba približiti našim građanima, iz razloga što politika mora služiti građanima za ostvarivanje prava na viši standard i bolji život te kako bi se uspostavilo povjerenje između nas koji se bavimo lokalnom politikom i običnih građana koji teško žive u ovim turbulentnim vremenima. Imamo saborske zastupnike i bit će puno lakše djelovati dolje na terenu uz njihovu podršku” – kazao je Stjepan Lončar, predsjednik gradskog HSLS-a.

Objasnio je kako je cilj riješiti trenutačnu situaciju u kojoj je svaka tema ispolitizirana, ali i ideološki sukob između Grada i Županije koji traje već godinama. Potrebno je, kako kaže, uskladiti odnose i zajednički voditi Koprivnicu, županijsko središte i županiju, prema privlačenju sredstava iz europskih fondova, investicija i stvaranju novih radnih mjesta.

S njime se slaže i Patrčević koji smatra da se podizanje koprivničkog kraja može postići kroz Podravku i poticanje obrtništva.

– “Moramo biti među ljudima i slušati njihove stvarne probleme” – dodao je.

Osim gospodarske situacije, cilj im je raditi na gorućem problemu nezaposlenosti mladih školovanih Koprivničanaca.


Objavljeno na: http://epodravina.hr/hsls-proslavio-26-obljetnicu-svog-djelovanja-u-koprivnici/