hsls logo“Nećemo glasovati protiv ikoga već ZA Kolindu Grabar Kitarović”, obznanili su danas iz HSLS-a Karlovačke županije i Grada Karlovca.

Osim što su liberali politički partneri HDZ-u, podršku predsjedničkoj kandidatkinji dat će i zbog njenog programa, kaže šef karlovačke odrganizacije HSLS-a Dragutin Belavić.

“Njen program je vrlo kompatibilan programu Hrvatske socijalno – liberalne stranke, mi želimo bolju Hrvatsku i HSLS će pozvati naše glasače i simpatizere da glasaju za gospođu Kolindu Grabar Kitarović”, rekao je Belavić.

Predsjednica županijskog HSLS-a, dr. Višnja Mihalić Mikuljan, pak, ističe da Grabar Kitarović podršku ima i već zbog činjenice da je žena.

“Kolege i kolegice iz HSLS-a je podržavamo već zbog toga što je žena. Mi nismo protiv nikoga, pa ni protiv predsjednika Josipovića. Mi nećemo glasovati protiv, mi ćemo glasasti ZA, dakle glasat ćemo za Kolindu”, naglasila je Mihalić Mikuljan.

A kao liječnica, Mihalić Mikuljan ističe niz podataka zbog kojih bi žena bila bolji predsjednik države.

“Žene su na testovima inteligencije prosječno za 3 posto bolje od muškaraca, da žene u prosjeku izgovore šest do osam tisuća riječi na dana, a muškarci dvije do četiri tisuće, da on bolje slušaju od muškaraca, da lakše prepoznaju laž, da su uspješnije, da duže žive, da su biološki jače, da imaju jači imunološki sustav, da imaju široko vidno polje dok muškarci imaju vidno polje poput tunela… Dakle, ako gledamo i s medicinske strane, a ja to kao liječnik i tako nastojim izanalizirati, smatram da je žena vrlo dobro riješenje za našu državicu”, zaključila je dr. Mihalić Mikuljan.